Haberler

Aile dostu




Seat yeni Alhambra’nın örtüsünü bir süre önce kaldırmıştı. Volkswagen Sharan’ın yenilenme çalışmalarının tamamlanmasından sonra sıra kuzeni Alhambra’ya gelmişti. Parlak renkler, yeni LED tasarımlı arka farlar, yeni logo ve yeni jant tasarımları ile 7 kişilik mpv yüksek beğeni kazanacak potansiyele ulaşmış. İçerisinde ise güncellenmiş direksiyon simidi, orta konsoldaki yenilenmiş düğme paneli ve 6.3 inçlik dokunmatik özellikli bilgi-eğlence sistemi kullanıcılarını bekliyor. Yeni bilgi-eğlence sistemi MirrorLink teknolojisi Android ve iOS destekli cihazlarla eşleşebiliyor. Ayrıca Seat Full Link bağlantı çözümleri ile akıllı cihazlar el hareketleri ile kontrol edilebiliyor. Yalnız bu özellik için minimum Android 5.0 ve iOS 7.1 destekli bir akıllı telefon kullanılması gerekiyor.

Yeni Alhambra’daki en büyük gelişmeler motor üzerinde yaşandı. Bütün yeni motorlar Euro 6 gereksinimlerini karşılıyor ve yüzde 15’ten fazla yakıt ekonomisi sağlıyor. 150 beygirlik 1.4 TSI motor, 220 beygirlik 2.0 TSI motor, 115 beygirlik 1.6 TDI dizel motor ve 150 ile 184 beygir seçenekleri olan 2.0 TDI dizel motor yeni motor seçenekleri olarak karşımıza çıkacak. Bütün motorlar manuel ve DSG seçeneği ile alınabilirken, 2.0 TDI ve 2.0 TSI motorlar tüm tekerleklerden çekiş sistemine sahip olacaklar.

Son olarak kazaları engelleyen otomatik fren sistemi, kör nokta uyarı sistemi, park asistanı, otomatik uzun-kısa far asistanı, trafik levha ve işaretlerini tanıma sistemi, yorgunluk uyarısı tespit sistemi, anahtarsız giriş, masaj yapan koltuklar ve DCC adaptif şasi kontrol sistemi sunulacak opsiyonlar arasında olacak. Yeni 7 kişilik MPV2’nin satışları önümüzdeki kış başlayacak.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. 1.6 tdi 115ps lik versiyonu bir doğrulatabilir yada kaynak gösterebilir misiniz?
    Benim bulabildiğim 1.4 tsi ve 2.0 tdi var sadece… 2.0 tdi versiyonları 85 kW / 115 PS, 110 kW / 150 PS and 135 kW / 184 PS. 1.4 tsi versiyonları 110 kW / 150 PS ve 162 kW / 220 PS şeklinde görünüyor netteki sayfalarda…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu