Haberler

Rüya garaj satışta




Her otomobil tutkununun hayali sevdiği birkaç otomobili bir araya getirip onlara gözü gibi bakmaktır. Kimliği belirli olmayan bir zengin ise koleksiyonundan sıkılmış olacak ki günümüze kadar gerçekleştirilen en pahalı otomobil açık artırması ile koleksiyonunu satışa çıkardı.

Koleksiyonda LaFerrari hariç Ferrari’nin ürettiği tüm süper sporlar mevcut. 1985 288 GTO, 1994 F40 LM, 1995 F50 ve bir adet Enzo’nun bulunduğu süper spor klasmanındaki Ferrari’lerin her biri birbirinden özel olsa da Enzo 400/400 seri numarası ile öne çıkıyor. Zamanında Papa John Paul II’ye hediye edilen Enzo’nun değeri oldukça yüksek.

Ferrari kısmı sadece süper sporlar ile de bitmeyip 1972 365 GTB/4 Daytona Spider, birkaç 1960 model Scaglietti 1964 250 LM, 1967 275 GTB/4 ile de devam ediyor. Koleksiyonda ayrıca Enzo’nun Maserati’li kuzeni olan 2005 model MC12’de bulunuyor.

Lamborghini sınıfı ise popülasyon olarak biraz daha sönük kalsa da öğrenciler oldukça parlak 2008 model bir Reventon ve 1971 model Miura bulunduğu sınıf İtalyan kategorisini tamamlıyor.

Koleksiyonun diğer dikkat çeken parçaları ise şu şekilde birer adet Jaguar XJ220, Porsche 959, Koenigsegg CCXR, ve tam iki adet Bugatti Veyron’dan oluşuyor ve tabi ki de iki tane Bugatti Veyron’a sahip olmak ağzının tadını bilen bu kimliği belirsiz milyardere bir adet de 1998 McLaren F1 LM-Specification alması için engel temsil etmemiş. McLaren’in Le Mans 24 yarışları için geliştirdiği downforce ve mekanik iyileştirme paketlerini içeren LM-Specification modelinden sadece 5 adet üretilmişti.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu