FeaturedHaberler

Karşınızda yeni 8 Serisi!




BMW yeni 8 Serisi konseptini 26 Mayıs’ta Villa d’Este’de düzenlenecek zerafet yarışmasında tanıtacak, fakat konseptin fotoğrafları organizasyondan bir gün önce ortaya çıktı.

Dev böbrekler, zarif farlar

Birkaç gün önce BMW’nin basına verdiği silüet görseline kıyasla bu fotoğraflarda gördüğümüz otomobil çok daha gösterişli. Yeni 8 Serisi konsept, ilk nesil 8 Serisi gibi tek kapılı bir Grand Tourer. Yeni otomobilin ön tasarımını devasa böbrekler domine ediyor. İnce ve zarif farları takip ederek yan tarafa geçtiğimizdeyse geniş hava kanallarını ve büyük fren disklerini çevreleyen hafif alaşım jantları görüyoruz.

Konseptin arka kısmını gösteren fotoğrafın çözünürlüğü biraz düşük, ancak tavan çizgisinin akıcı bir şekilde aşağı eğilerek kasaya entegre spoylerle birleştiği görülüyor. Konseptin arka tamponu da tıpkı önde olduğu gibi agresif görünüyor ve çift çıkışlı egzoza ev sahipliği yapıyor.

6’nın yerini mi alacak?

Konsept 2018 yılında tanıtılacak seri üretim 8 Serisinin bir “ön gösterimi” olarak görücüye çıkacak. Bavyera’lı GT kısmen 6 Serisinin yerini alacak. Markanın genel başkanı Harald Krüger yeni 8’i “BMW ürün gamına saf otomotiv cazibesi katacak gerçek bir rüya otomobil” olarak tanımlıyor.

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

17 Yorum

  1. bence biraz o zarifliğini alıp daha sportif yapmışlar ben beğenemedim galiba alışmam lazım

  2. Çok vahşi görünüyor ya. İnşallah bu tarz otomobillere binebiliriz 🙂 Beğendim. 🙁

  3. BMW den (muhtemelen üretilmeyecek) bir konsept otomobil daha. Biz otomobil tutkunlarının ağzını sulandırıp sonrasında üretime sokmuyorlar. BMW bugüne kadar kaç konsept otomobilini gerçeğe dönüştürmüş acaba.

  4. Önde Maserati'den esinlenmişler. Ben tasarımı çok beğememedim. Özellikle ön kısmı.

  5. Yandan ve arkadan Aston Martin Vanquish gibi, önden de böbrekler olmasa, farlar japon arabası gibi. BMW'nin karakteristik tasarım özellikleri böbrekler dışında yok.

  6. Hofmeister kink var bi de

    1. bence o açıyla gelmiyor c sütunu. onun olması için camın alt çizgisinin düz gelmesi lazım. yani yere paralel. ama bunda açı var:))

  7. En basitinden arka farlar?

  8. Hiç beğenmedim. Eski özgünlüğünü kaybetmiş nerede o eski 8-Serisi nerede şimdiki 8-Serisi. Arada dağlar kadar fark var yeni 8-Serisi konseptte bakınca karşımda bir an Aston Martin DB11 görmüş gibi oldum. BMW’ye hiç yakıştıramadım bu tasarımı

  9. BMW bu tasarımla mı Mercedes S-Serisi Coupe ve diğer araçlara rakip olacak gerçekten çok komik. Aracın böbrek ızgaralar çok kaba, şişik, tasarımı Aston Martin karması kısacası hiç özgün değil. BMW’nin bilindik özgün tasarımlarının çok gerisinde bir tasarım olmuş BMW bu tasarımla 10 yıl gerilemiş

  10. Aston Martin, Maserati kırması bir konsept olmuş. Mercedes S-Serisi Coupe ve diğer modeller karşısında BMW’nin bu tasarımla hiç şansı yok net..! Seri üretimde farklı bir tasarım kullanmaları gerekir başarı istiyorlarsa yoksa asla başarılı filan olamazlar. Eski özgünlüğünden çok uzak bir konsept ve uzaktan yakından modelin hiçbir alakası yok

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu