FeaturedHaberlerOtomobil Sporları

F1 2018 Avustralya GP: Sezonun perdesini Vettel açtı!




Formula 1’de 2018 sezonu, Avustralya’nın Albert Park pistinde düzenlenen yarışla resmen başladı. Ferrari pilotu Sebastian Vettel’in kazandığı dramatik yarış ile ilgili tüm detaylar haberimizde!

Avustralya’da Vettel sevindi, Hamilton ve Haas üzüldü!

Avustralya GP’ye üçüncü sırada başlayan Alman pilot Sebastian Vettel, ilk pit stoplara kadar sırasını korumayı başardı. Önündeki pilotların pite girmesiyle liderliğe yükselen Vettel, güvenlik aracı periyotunda girdiği pitten lider olarak çıktı. Avantajını koruyan Ferrari pilotu, damalı bayrağı ilk sırada görerek kariyerindeki 100. podyumu kazandı.

Vettel’in arkasında, Mercedes’in şampiyon pilotu Lewis Hamilton yer aldı. Yarışa pole pozisyonunda başlayan İngiliz pilot, güvenlik aracından önce pite girerek liderliği rakibine teslim etti. Son turlara doğru farkı 1 saniyenin altına düşüren Hamilton, aracındaki hararet sorunu nedeniyle temposunu düşürdü ve yarışı ikinci sırada bitirdi.

Podyumun son basamağını ise Ferrari’nin tecrübeli pilotu Kimi Raikkonen doldurdu. Yarışa ikinci başlayan Fin pilot, öndeki mücadeleyi değerlendiremedi ve pitlerden sonra üçüncü sıraya geriledi. Uzun süre Red Bull pilotu Daniel Ricciardo ile çekişen Raikkonen, yerini korumasını bildi.

McLaren, Renault motoruyla önemli puanlar kazandı

Bu sezon Renault motoruyla yeni bir başlangıç yapan McLaren’in İspanyol pilotu Fernando Alonso yarışı beşinci sırada noktaladı. Yarışa 10. sırada başlayan Alonso, tıpkı Vettel gibi güvenlik aracı periyotunda pite girerek büyük bir avantaj elde etti. İspanyol pilot böylece takımına önemli puanlar kazandırdı.

Red Bull’un genç pilotu Max Verstappen damalı bayrağı altıncı sırada görürken, güvenlik aracı pistteyken Fernando Alonso’yu geçti. Periyot bitmeden yerini geri veren Hollandalı pilot, böylece olası bir cezadan kurtulmuş oldu.

Renault pilotu Nico Hulkenberg yedinci sırada finiş görürken, Mercedes’ten Valtteri Bottas yarışı sekizinci sırada noktaladı. Sıralama turlarında yaptığı kaza sebebiyle yarışa 15. sırada başlayan Fin pilot, orta grubun temposu sebebiyle yeterince yükselemedi. Günün son puanları ise McLaren pilotu Stoffel Vandoorne ve Renault’tan Carlos Sainz Jr.‘a gitti.

Günün en büyük hayal kırıklığını ise Haas takımı yaşadı. Yarışa 5. ve 6. sırada başlayan Kevin Magnussen ve Romain Grosjean, ilk turda birer sıra yükseldi. Pit stoplara kadar yarışı bu şekilde sürdüren ikiliden ilk olarak Grosjean 34. turda yarışa veda etti. 2 tur sonra ise Magnussen benzer bir şekilde aracını kenara çekerek güvenlik aracının piste girmesine sebep oldu. Takımdan yapılan açıklamada her iki pilotun da lastiklerin hatalı takılması sebebiyle yarışı noktaladığı ifade edildi.

Sezonun ikinci yarışı olan Bahreyn GP, 8 Nisan’da düzenlenecek.

Avustralya GP Sıralaması

Sıra Pilot Takım Motor Fark
1 Sebastian Vettel Scuderia Ferrari Ferrari 1:29.33
2 Lewis Hamilton Mercedes AMG Petronas Mercedes + 5.0 saniye
3 Kimi Raikkonen Scuderia Ferrari Ferrari + 6.3 saniye
4 Daniel Ricciardo Aston Martin Red Bull Racing TAG Heuer + 7.0 saniye
5 Fernando Alonso McLaren Renault + 27.8 saniye
6 Max Verstappen Aston Martin Red Bull Racing TAG Heuer + 28.9 saniye
7 Nico Hulkenberg Renault Renault + 32.6 saniye
8 Valtteri Bottas Mercedes AMG Petronas Mercedes + 34.3 saniye
9 Stoffel Vandoorne McLaren Renault + 34.9 saniye
10 Carlos Sainz Renault Renault + 45.7 saniye
11 Sergio Perez Sahara Force India Mercedes + 46.8 saniye
12 Esteban Ocon Sahara Force India Mercedes + 60.2 saniye
13 Charles Leclerc Alfa Romeo Sauber Ferrari + 75.7 saniye
14 Lance Stroll Williams Racing Mercedes + 78.2 saniye
15 Brendon Hartley Scuderia Toro Rosso Honda + 1 tur
Romain Grosjean Haas F1 Team Ferrari Yarış dışı
Kevin Magnussen Haas F1 Team Ferrari Yarış dışı
Pierre Gasly Scuderia Toro Rosso Honda Yarış dışı
Marcus Ericsson Alfa Romeo Sauber Ferrari Yarış dışı
Sergey Sirotkin Williams Racing Mercedes Yarış dışı

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu