Haberler

Mercedes-Benz klasiklerini satıyor




Almanya’nın Stuttgart kentindeki Mercedes-Benz müzesi, üreticinin klasik otomobillerini satışa çıkardı. www.alltime-stars.com sitesinden görülebilen listede 1929 Type 630 Kompressor ve 1998 CLK LM yarış otomobili gibi dikkat çekici örnekler yer alıyor. Type 630 Kompressor, listedeki en eski otomobil ünvanını alırken en yeni otomobil ise 1999 model bir SL55 AMG.

Satılan bütün otomobiller müzede görülebiliyor ve bir ekip otomobillerle ilgili detaylı bilgi sunmak için hazırda bekliyor. Mercedes, satışa sunulan otomobillerin 160 maddelik bir listeye göre kontrol edildiğini belirtiyor. Bu da otomobillerin olabilecek tüm kusurlarının kaydedilmesini sağlıyor.
Müzedeki ekip aynı zamanda otomobillerin ilk sahiplerinden itibaren hangi parçaların modifiye edildiğini ve hangi parçaların orijinal kaldığının da bilgisine sahip. Otomobillerin kontrolü bittikten sonra durumlarına göre üç ayrı kategoriye ayrılıyor.

Premium Edition: Orijinal durumdaki nadir otomobiller. Az kilometre yapmış ve Mercedes tarafından bütünüyle restore edilmiş otomobiller bu kategoriye giriyor.

Collectors Edition: Teknik ve görsel anlamda iyi durumda olan ancak restore edilmemiş olan otomobiller ise Collectors Edition olarak satılıyor. Bu kategorideki otomobiller tam anlamıyla geçmişin izlerini taşıyor.

Drivers Edition: Son kategoride ise günlük kullanıma ve üzerinde çalışmaya uygun klasikler bulunuyor. Bu kategorideki otomobiller teknik anlamda iyi durumda olsalar da daha fazla restorasyon için potansiyelleri var.

Collectors Edition kategorisinden örnek bir otomobil, galeride görebileceğiniz E60 AMG. Yalnızca 12 adet üretilen bu otomobil, 74.800 km’de ve 189.000 Euro’ya yeni sahibini bekliyor. Gücünü 381 PS’lik 6 litre V8 motordan alan ve tekerleklere 4 ileri otomatik bir şanzıman ile gönderen bu otomobil, 5.4 saniyede 0’dan 100 km/s’e ulaşabiliyor ve 250 km/s’lik bir son hıza sahip.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Müzedeki arabaları neden satıyorlar ki?Herhangi bir müze de değil,adamların geçmişini anlatıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu