Haberler

R8 Spyder İspanya’da yakalandı!




En son alınan haberlere göre halen geliştirme sürecinde olduğu bilinen yeni R8 Spyder, İspanya’da test edilirken casus fotoğrafçılar tarafından yakalandı. Hem de halka açık bir yolda.

İspanya’nın güneyinde yakalanan R8’in, üstü açılan bu Spyder versiyonunda epey kozmetik geliştirmeye yer verdiği dikkatlerden kaçmadı. Spyder varyasyonunun en güzide parçası olan kumaş tavan hakkında herhangi bir geliştirme görülmezken ön tarafta yer alan daha büyük hava girişleri ve daha dik arka cam göze çarpan ilk değişiklikler oluyor.

Coupe varyantında bulunan metal tavanın aksine sahip olduğu kumaş tavanla gerçekten iyi bir ölçüde ağırlık avantajı sağlayan Spyder’ın, standart R8’e göre bariz daha fazla performans sunması bekleniyor.

Konu fiyata geldiğinde ise kesin bir bilgiye rastlanmazken, R8’in Coupe versiyonu için biçilen 165.000 Euro’luk fiyat etiketini ödeyebilecek birinin, bu üstü açık heyecan için daha fazlasını ödeyebileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Kaputun altına geçildiğinde ise Audi’nin şaheseri olarak adlandırılan 5.2 litrelik V10 motor sahnedeyken, 540 beygir ve 540 Nm’lik tork değerleri bu canavara eşlik ediyor.

Bu güç değerleriyle yetinmeyen kullanıcılarını da düşünen Audi, sunduğu V10 Plus seçeneğiyle aynı üniteyi biraz gıdıklayarak 610 beygir ve 560 Nm’lik güç değerlerini gözler önüne seriyor.

Tüm bu uçuşan rakamlar böyle bir makinede bir araya gelince, R8 Spyder, 0-100 km/s akselerasyonunu tamamlamak için sadece 3.2 saniyeye ihtiyaç duyuyor. Böylesine bir ivmelenme verisine ait olan modelin son hızı da 330 km/s olarak belirtilmiş.

Yeni R8’i, Audi’nin motor babında gırtlak olduğu V10 Plus versiyonuyla satın almak istediğiniz takdirde 200.000 Euro’ya yakın bir meblayı gözden çıkarmanız gerekebilir. Zira yeni Audi R8 V10 Plus (Coupe) Almanya’da 187.400 Euro’luk başlangıç fiyatıyla kullanıcılara sunuluyor.

Yaptığı açıklamalarda bu yeni R8 Spyder’ı önümüzdeki yılın ikinci yarısında kullanıcılarına sunacağını belirten Audi için en erken tarih Ekim ayındaki Paris Motor Show olarak gözüküyor. Tabii, Audi şartları zorlayıp Mart’da yapılacak olan Cenevre Auto Show’da modeli karşımıza çıkartmazsa…

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu