FeaturedHaberler

Yeni Ariel Ace R 201 HP gücünde…




Ariel, Ace R’nin tüm özelliklerini açıkladı: performans önemli ölçüde yükseldi… Fiyatıyla beraber!

arielacertopfront

Ariel iki yıl önce Ace’yi tanıtmıştı ve bugüne kadar 50 tane üretti. Ancak Ace R, yalnızca özel olarak üretilen 10 adedini satışa sunacak. Ariel, Ace üretiminde kazanmış oldukları tecrübelerin Ace R’nin sınırlarını zorlamasına yardımcı olduğunu düşünüyor.

arielacer

  • Motor

Ace R’nin özünde, Ace’ye takılı Honda V4 motorunun modifiye edilmiş bir versiyonu var. MJW Uzmanları’ndan Mark Woodage ile birlikte çalışarak motor gücü 170’den 201hp‘ye, tork ise 98Nm’den 143Nm‘ye yükseltildi. Bunlara bağlı olarak Ariel yetkilileri, ”tüm devir aralığında üstün performans sergiliyor” diyor.

arielacerdetail4

Bu gelişimi sağlayabilmek için Ariel yeni eksantrik mili geliştirdi, sıkıştırmayı artırdı, silindir kafasını yeniden işledi, iç kısımları hafifletti ve zamanlamayı değiştirdi. Tüm bu çalışmalara ve önemli bir güç artışına rağmen, Ariel motorun her zamanki kadar güvenilir kalacağını iddia ediyor. Ace R ayrıca çeşitli WSB ve MotoGP ekipleri tarafından kullanılan, şanzıman içinde tam güç değişimi sağlamak için Translogic Quickshifter ile donatılmıştır.

arielacerdetail3

  • İskelet ve Süspansiyon

Ace R iskeleti standart Ace gibi katı bir alüminyum kütüğünden yapılmış, ancak Ariel yeni kaportanın sağlamlığını korurken ’’hafifletilmiş ve optimize edilmiş’’ olduğunu söylüyor. Yeni eksantrik mili yatakları, direksiyonu keskinleştirmek için 21,4 derece daha dik bir ana başlık açısı verirken, müşteri tercihine göre ayarlanabiliyor.

arielacerdetail2

Ace R iskeletinin yeni incisi siyah renkli bir kaplamaya sahip olmakla birlikte, isteğe bağlı olarak diğer kaplamalar da mevcut. Ayrıca modelde daha fazla yük kaldırmak için alüminyum ve titanyum bağlantı elemanları kullanılıyor. Ace R’nin süspansiyonları yine Ohlins‘ten, ancak tabi ki bu sefer güncellenmiş haliyle. Ayrıca Ariel’in verdiği bilgiye göre yeniden optimize edilmiş sübaplarla birlikte Ace R, standart modele göre üstün bir yol tutuşu ve hızlı viraj dönme kapasitesine kavuşuyor.

arielacerdetail

  • Kaporta,Sele ve Kumandalar

Ace R’deki kaporta ve yakıt deposu Ariel’in Ace için kullandığıyla aynı fakat tamamen karbon fiberden üretilen yenilenmiş kaporta ile ağırlık %65 oranında azalmış. Yenilenmiş altın kaplama kollar, ayak pedalları ve ayak dayamaları da, düşük , orta ve yüksek olmak üzere üç yükseklikte satışa sunulacak.

arielacerrear3qtr

  • Tekerlek, Fren ve Lastikler

Ace’nin alaşım jantları, AST’nin standart alaşımlardan %50 daha hafif olduğu iddia edilen BST marka karbon fiber tekerleğin yerine geçti. Ön kısımda bulunan bir çift 6 pistonlu Nissin ve arka tarafta 2 pistonlu kaliperler durdurma görevini üstleniyor. Ace R, Dunlop Sportmax GP Racer lastikleri ve ABS ve çekiş kontrolüyle birlikte standart olarak geliyor.

arielacerdetail06

  • Fiyat, performans

Ariel, bu ağırlık tasarruflarının ve güç artışlarının sayesinde motosikletin 298 km/h‘lik bir hıza ulaştığını ve 0-100 km/h aralığını 2.7 saniyede tamamladığını belirtiyor. Ace R 2017 başlarında Somerset’de üretime geçecek ve ilk motosikletler ilkbaharda teslim edilecek. Ve fiyatı? Bu konuyu yorumlamak hiç kolay değil, bu yüzden kısa keseceğim. Fiyat: £ 49,995 + KDV’den başlıyor. 

arielacertoprear

Murat Can AKTAŞ

1994'te doğdum,motosikletlerle lise yıllarımda tanıştım ve babamın hediyesiyle iki teker sevdam başladı.Afyon Kocatepe Üniversitesinde lisans eğitimimi sürdürüyorum.Eğitimim sebebiyle motosikletlerle eskisi kadar samimi olamasam da bir gün yeniden eski günlere döneceğimi biliyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu