FeaturedHaberler

Toyota’dan ağaç otomobil: Toyota Setsuna Concept




Toyota, Milano Tasarım Haftası’nın açılış gününde retro tarzı yansıtan ağaç otomobil konsepti Toyota Setsuna’yı tanıttı.

Japon üreticinin “Şu an” isimli konsepti ağaç ham maddeli ve tamamen el yapımı olmasıyla geçmişe göz kırpıyor. Gövde kısmı Japon huş ağaçlarından yapılma aracın kaporta kısmının ham maddesi ise Japon sedir ağaçları. Toyota bu noktada tamamen endüstriyel amaçla yetiştirilmiş ağaçların kullanıldığını belirterek çevreye karşı hiçbir zarar vermediklerini ifade ediyor. Aynı zamanda okuiari verilen özel bir doğrama tekniği sayesinde paneller vida ya da çivi gerektirmeden monte edilmiş.

Ağaçtan imal edilen aracın uzun ömürlü olacağına dikkat çeken Toyota, Setsuna konseptinin düzgün bakılmasıyla nesilleri kapsayan bir kullanım ömrünün olabileceğini belirtti. Doğal bir araç olan Setsuna, üreticisi tarafından “Yeni jenerasyonlara aktarılacak, geçmişi ve geleceği bir arada toplayan bir sanat eseri” olarak adlandırılıyor.

 

Daha çok tasarım odaklı bir konsept olan Setsuna’nın teknik özellikleri hakkında hiçbir detay verilmedi. Ancak şirketin 100 yıllık elektrikli güç aktarımı çalışmalarına vurgu yapması Setsuna’nın elektrikli bir konsept olma ihtimalini güçlendiriyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu