FeaturedHaberler

Detroit’te yeni Tiguan




Alman üretici VW, yeni Tiguan’ın ABD’de satılacak daha uzun ve 7 koltuklu modeliyle ilgili ipuçlarını Detroit’te Tiguan GTE Active Concept ile gösteriyor. Geçen sene gösterilen Tiguan GTE Concept bazlı otomobilde farklı olarak daha yüksek süspansiyon, off-road lastikleri ve plastik eklemelerle daha güçlü gözüken bir gövde mevcut.

Otomobil gücünü GTE’deki plug-in hibrid sisteminden alıyor. Bu sistemde 148 HP ve 250 NM’lik değerlere sahip turbo benzinli bir motor ve iki elektrik motoru yer alıyor. Bu 3 motor birlikte kullanıldığında tekerleklere iletilen toplam güç 211 hp olurken, güç aktarımını ise 6 ileri DSG şanzıman ve 4MOTION sistemi yapıyor. Bu haliyle otomobil 0’dan 100’e 6.4 saniyede çıkabiliyor.

Volkswagen, Tiguan GTE Active Concept’in yalnızca elektrikle 32 km’ye kadar yol alabildiğini, toplam menzilin ise 64 litrelik yakıt tankıyla birlikte 933 km olduğunu belirtiyor.

İç mekanda, VW’nin 9.2 inçlik dokunmatik bir ekrana ve hareketle kontrol özelliğine sahip yeni nesil MIB multimedya platformu kullanılıyor. Bu sistemde aynı zamanda Android Auto, Apple CarPlay ve MirrorLink sistemleri de bulunuyor. Gösterge panelinde ise, yeni Passat’takine benzer 8.2 inçlik bir ekran bulunuyor.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

6 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu