Haberler

VW C Coupe GTE konsepti üretime hazırlanıyor




Volkswagen’in C Coupe GTE konsepti gerçek olacak gibi görünüyor. En azından Almanya’nın Bavyera eyaletinde test edilirken objektiflere takılan prototipin aklımızda yaptığı ilk çağrışım bu.

Geçtiğimiz yıl Çin’deki Auto Shanghai fuarında tanıtılan konsept, görünüşe göre VW yönetiminden onayı aldı ve üretim için hazırlanıyor. Bazıları bu prototipin yeni Phaeton’a ait olduğunu söylese de Volkswagen’in birkaç hafta önce amiral gemisi modelinin yaklaşık 2020’ye kadar gelmeyeceğini açıkladığını hatırlatalım.

Kamuflajın siyah renkte olması ise modelin yalnızca Çin’de satılmak üzere planlandığının ipucunu veriyor. Çünkü Avrupa’da satılacak prototipler genellikle siyah ve beyaz renkler üzerinde yoğunlaşıyor. Phaeton tezini çürütecek bir diğer bilgi ise, Alman üreticinin pek çok kez yepyeni Phaeton’un elektrikli bir otomobil olarak piyasaya sürüleceğinin altını çizmiş olması. Görebildiğiniz gibi görsellerdeki araç çift çıkışlı egzoza sahip, bu da konvansiyonel motora sahip olduğunu gösteriyor.

Son olarak prototipin Passat ile yan yana test ediliyor olması da C Coupe GTE ihtimalini kuvvetlendiriyor. Uzatılmış Passat platformunu kullanacağı düşünülen yeni model, yandan bakıldığında tam anlamıyla uzatılmış Passat’tan farksız. Konsept modelin dingil açıklığının 3 metre ve uzunluğunun 5 metreden fazla olduğunu hatırlatalım.

Piyasaya girdiğinde yeni bir isme sahip olması beklenen (zaten Almanlarda bir C Coupe var) geniş sedan, yüksek ihtimalle konseptte görülen plug-in hybrid sistemiyle yollara çıkacak. Turboşarjlı 4 silindirli içten yanmalı motorla, elektrikli motoru birleştirip üretilen gücü 8 ileri otomatik şanzımanla tekerleklere ileten C Coupe GTE, 245 HP (180 kW) maksimum güce ve 500 Nm (369 lb-ft) maksimum torka sahipti. Yalnızca elektrikle çalışırken 80 km (50 mil) yol katedebilen konsept, lityum-iyon bataryalar kullanıyordu. Tahmin edilebileceği üzere bu plug-in hybrid versiyona çeşitli turboşarjlı benzinli motorlar eşlik edecek.

Modelin resmi tanıtımının yine yıl içerisinde Çin’de gerçekleşecek etkinliklerde tanıtılması bekleniyor. Satışlara ise 2016 sonunda başlanacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu