Haberler

F1’in bazı 2017 düzenlemeleri yine belirsiz kaldı




Formula 1’in 2017 araç değişiklikleri geçtiğimiz Salı günü Pirelli ile takımlar arasında yapılan toplantıdan sonra yapılacak araç değişiklikleri sıralanmaktan uzak kaldı, fakat gelecek lastik testleri konusunda ilerleme olmamış gibi görünüyor.

Pirelli lastik karakterlerini tartışmak için pilotlar, takımlar ve sporun diğer başkanları ile bir toplantı düzenlemişti. Toplantıya Pirelli’nin patronlarından Bernie Ecclestone, Jean Todt, takım patronlarından ise Ferrari’den Sergio Marchionne, McLaren’den Ron Dennis ve Mercedes’ten Toto Wolff katıldı. Sürücülerden ise Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen, Nico Rosberg, Felipe Massa, Valtteri Bottas ve Daniil Kyvat’ın görüşleri ve sürüş tecrübeleri göz önünde bulunduruldu.

2017 için son şans

Pilotlar arasındaki düşünsel farklılıklar göz önünde bulundurulursa, bu olacak toplantıların ilki denilebilir, 23 Şubat’ta Geneva’da bir toplantı daha planlanıyor. Çünkü F1’in kurallarındaki herhangi bir değişikliğin önümüzdeki yılda onaylı olması için bu yıl 1 Mart’a kadar onaylanması gerekiyor.

Lastik testleri

İtalyan firması F1’in patronlarının yüzünü güldürmeyi başarıyor, ancak emellerine ulaşmak istiyorlarsa daha uygun bir test programına ihtiyaçları var. Pirelli ve yarışan takımlar tarafından bu anlaşıldı ve bundan sonra yapılan çalışmalar doğrultusunda 2017 sezonunda tanıtım için hazırlanan lastikler daha geniş olacak. Yeni test kurallarının da bu düzenlemeler arasına koyulmasıyla ay sonuna kadar düzenlemelerin tamamen bitirilmesi amaçlanıyor.

Pilotların düşünceleri

F1 pilotları Pirelli’nin hazırladığı lastiklerin yıpranmayla ve yoldan kopmayla oldukça güzel başa çıktığını belirtti.

Gürkan Baştürk

1994 Bursa doğumluyum. Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okumaktayım. Çok küçük yaşlardan beri araba tutkunuyum. Araba kullanmaya 17 yaşımda 1988 model bir Şahinde başladım, 1998 model bir Ford Fiesta ile devam etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Benim okuduğum haberlerde çoğunluk lastiklerden memnun değil, pilotlar lastikleri korumak adına araçların ve kendilerinin limitlerine ulaşamadıklarını belirtiyorlar, hatta çoğu olayın aksine Bernie Ecclestone onlara hak veriyor. Pirelli ise daha fazla test imkanı ile pilotların isteklerini yerine getirmekten mutlu olacaklarını belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu