Haberler

Yeni Aston Martin DB11




Aston Martin DB11, DB9’un yerini alacak olan araç bu sefer kış testleri sırasında yakalandı. İsveç’in Luleå kenti yakınlarında olan (meşhur :)) Shell istasyonunda görüntülenen aracın 2+2 oturma düzenine sahip olduğu belirtildi.

DB11, Finlandiya’nın Ivalo kentinde sıfırın altındaki derecelerde teste girecek. Arabanın içinde yolculuk etme şansını yakalayan ve fotoğrafları çeken Jim Gleason ise araç için “Akıcı” ve “Turbolara rağmen V12’nin sesi muhteşemdi.” yorumlarında bulundu.

Geçtiğimiz ay motorunun detaylarından birkaçı hakkında bilgi veren Aston Martin, çift turbolu olacak motorun V12 dizilimine ve 5.2 hacmine sahip olacağını açıklamıştı. Güç değerleri bilinmese de şu an güncel olan DB9 GT’nin motorundan daha ekonomik ve güçlü olacağı tahmin ediliyor. V12’ye ek olarak Mercedes’ten alınacak olan 4.0 litrelik V8 motorla satışa çıkacak olan DB11’in her iki motorunda da ZF’ten alınan 8 ileri otomatik bir şanzımanla kombine edilmesi bekleniyor.

Soğuk hava testleri tamamlandıktan sonra yaz döneminde Arizona’ya sıcak hava testleri için gidecek olan DB11’in çıkış tarihinin yakın olduğu tahmin ediliyor.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

    1. Ortak parça kullanılacağı söyleniyordu ama beklediğimden fazla kullanmışlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu