Kia, Chicago Otomobil Fuarı kapsamında devam eden etkinliklerinde 2017 Niro’nun örtüsünü kaldırdı.
“Taviz vermeyen hibrit” kelimeleriyle betimlenen Niro, bir HUV. “Hybrid Utility Vehicle” anlamına gelen bu kısaltma aracı tanımlarken karakteri standart bir SUV’dan ayırmak için tercih edilmiş. Tampon ve çamurluk çevresindeki plastik parçalar, tavan rayları ve gövde altı korumaları ilk bakışta sert bir crossover izlenimi uyandırmakta başarılı. Markanın karakteristik tasarım unsurlarından biri haline gelen ön ızgara, bagaj kapağı üstündeki spoiler ve 18 inçlik alaşım jantlar ise aracın dinamik kişiliğine dikkat çekiyor.
Herhangi bir Kia modeline kıyasla üzerinde durulması gereken belirgin tasarım detaylarının bulunmadığı iç mekanda parlak beyaz trimlere metalik detaylar eşlik ediyor. Olayın teknolojik boyutunda anahtarsız çalıştırma, dijitalin analoğu geride bıraktığı bir gösterge paneli ve Apple CarPlay ile Android Auto’ya tam destek veren 7 inçlik ekrana sahip UVO3 bilgi/eğlence sistemi yer alıyor.
Sürüşün konfor seviyesini yukarıya çekerken NVH (Gürültü, titreşim ve sertlik) değerlerini olabildiğince düşük tutmak için özellikle mesai harcayan Kia mühendisleri, bu amaca yönelik olarak ön cam için özel bir akustik malzeme kullanmış. Motor kaputunun altında da yine özel materyallere yer verilirken kullanılan şaftların eşit uzunlukta tutulmasıyla istenmeyen mekanik seslerin de önüne geçilmiş.
Niro’nun kaputunun altında diğer popüler Hybrid araçlarda olduğu gibi Atkinson döngüsüyle çalışan 4 silindirli 1.6 litrelik benzinli motora 1.56 kWh kapasiteli lityum ion pillerden beslenen küçük bir elektrikli motor eşlik ediyor. Bu konfigürasyonla 146 HP (109 kW) maksimum güç ve 264 Nm (195 lb-ft) maksimum tork elde edilmiş. Kia model hakkında başka performans değeri paylaşmazken, karma yakıt tüketiminin 4.7 l/100km (50 mpg US) seviyesinde olacağını açıkladı.
Yakıt tasarrufunu daha da yukarıya taşımak için “Eko Sürüş Asistanı Sistemi”ni (Eco Driver Assistance System) donanım listesine ekleyen Kia, navigasyon sisteminden alınan bilgiler ile sürücüye ne zaman fren yapması gerektiği konusunda öneriler sunuyor. “Enerji Kontrolü Tahmin Sistemi” (Predictive Energy Control System) ile ise yine navigasyon sisteminin bilgileri kullanılarak hız sabitlemesi aktifken “yoldaki topografik değişimler öngörülerek enerji akışı aktif olarak yönetilecek. Böylelikle ne zaman bataryaların şarj edileceğine ve ne zaman önceden depolanan enerjinin kullanıldığına karar veriliyor. Bunların arasındaki kesintisiz geçiş sayesinde ise genel verimlilik optimize ediliyor.”
ix35’ten elde kalan farları burda harcamışlar. 🙂
Teknolojisi iyi ama tipi olmamış.
1,6’yı Tucson’a taksınlar
duman atıyor la bu. Fazla mı yazılımlamışlar ne yapmışlar 🙂 Bir de yola bir sıvı dökülüyor sanki.
Ön ızgara çok çirkinmiş.
Koreliler kendilerini çok geliştirdiler ve değiştirdiler. Koreliler bugün Japonya ile yarışır hale geldiler. Niro da bu sene Türkiye’ye gelecek fakat ben ülkemizde tutacağını hiç düşünmüyorum
Emre kardeşim sözlerine aynen katılıyorum. Koreliler 5-10 sene sonra Japonya’yı tahtından ederek dünyada söz sahibi olacaklardır. Emrecim Koreli kardeşlerimiz tutsada tutmasada bence gayet güzel bir iş başarmışlar. Koreliler, Kıbrıslılar otomobil üretiyor peki ya biz ne yapıyoruz malesef hiçbir şey. Ülke olarak herşeyimiz ithal. Ne kadar dışa bağımlı bir ülkeyiz. Koreliler, Kıbrıslılar kadar olamıyoruz. Ülke olarak önce hem otomobil üretmiyoruz, hem de Korelileri eleştirmeye kalkıyoruz. Bu çok yanlış bir şey birşey