Haberler

Volkswagen yaralarını sarmak için çabalıyor




Volkswagen, geçtiğimiz aylarda otomotiv tarihine “Dieselgate skandalı” olarak geçen skandalın ardından yaralarını sarmaya çalışıyor. Artan giderler sebebiyle grup bünyesinde bulunan bazı markaların elden çıkarılması bile düşünülen opsiyonlar arasında.

The Detroit Bureau’nun haberine göre, bir Volkswagen yetkilisi grubun Scania ve MAN markalarını satmayı planladığını doğruladı. Scania ve MAN yetkilileri ise dünyaya açılmak için tüm imkanların değerlendirilebileceğini, bunların arasında firma devrinin bile bulunabileceğini belirtti.

Yakın zamanda bu konu ile ilgili bir karar çıkması beklenmiyor ancak belirtilenlere göre Volkswagen, Dieselgate skandalından önce de TIR ve kamyon bölümünün satışını düşünüyordu.

Citi analistlerine göre, satılması düşünülen markaların değerleri toplamı 13.5 milyar dolara yakın. Bu gibi ciddi bir meblağ da Volkswagen’e Dieselgate skandalının meydana getirdiği zararları karşılamakta bir hayli yardımcı olacak. Dieselgate skandalının yol açtığı zarar, bazı hesaplamalar ve tahminlere göre 55 milyar doları buluyor. Volkswagen, bu masraflar için hali hazırda 7 milyar dolardan fazla kaynak elde etmiş durumda ve Avrupa bankaları tarafından verilecek 20 milyar dolarlık bir krediye de erişebilir halde.

Masrafların Volkswagen’in beklediğinden daha fazla çıkması halinde, grubun Ducati’yi de elden çıkararak kendini rahatlatacağı konuşuluyor.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu