Haberler

Renault’un ikinci Cenevre sürprizi Megane ST olabilir




Renault, Cenevre Otomobil Fuarı’nda 2 farklı modelin dünya prömiyerini yapma hazırlığında olduğunu açıkladı. 2016 model Scenic ile sahneyi paylaşacak bu model Megane Sport Tourer olabilir.

Yapılan açıklamada “iki yepyeni kompakt model” kelimelerini kullanan Fransız üreticinin beklenen modellerine baktığımızda tanıtımı kesin olan Scenic’in yanında yer alacak modelin yeni Megane Sport Tourer olacağını tahmin etmek çok da zor olmuyor. Daha önce yayınlanan casus fotoğraflara baktığımızda da modelin abisi Megane hatchback’e benzeyen ve final versiyonuna oldukça yakın bir yüze sahip olduğunu görüyoruz.

Eylül ayında yapılan tanıtımıyla oldukça ilgi çeken yeni Megane, 5 kapılı hatchback versiyonuyla oldukça iddialı görünüyordu. Bu durumun station wagon gövde tipinde de devam ettirileceğinden eminiz. Hatchback versiyonun 434 litrelik (15.3 cubic feet) bagaj hacmine kıyasla yaklaşık 550 litrelik (19.4 cubic feet) bir hacim sunması beklenen Sports Tourer, hatchback versiyonundaki Megane 3’e kıyasla 20 mm artan arka diz mesafesini ve 25 litrelik istifleme kapasitesini devam ettirecek.

Motor seçeneklerinin hatchback versiyonu ile bir farklılık göstermesi beklenmiyor. Yani dCi 90, 110, 130 turbodizellere TCe 100, 130, 205 turboşarjlı benzinli üniteler eşlik etmeye devam edecek. Megane Sport Tourer, motor tercihine bağlı olarak 6 ileri manuel, 6 ileri çift kavramalı otomatik ya da 205 HP’lik GT versiyonunda 7 ileri çift kavramalı otomatik ile tercih edilebilecek. Motor seçenekleri listesinin 2017 yılında eklenmesi planlanan “Hybrid Assist” elektrik destekli dizel seçeneği ile genişlemesi bekleniyor.

Yeni Scenic ve Megane Sport Tourer, Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki Renault standında ZOE Swiss Edition ile birlikte boy gösterecek. Kardeş marka Dacia’nın standında ise henüz açıklanmayan bir sınırlı üretim model ile Easy-R otomatikleştirilmiş manuel şanzımanın tanıtımı yapılacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu