Haberler

En güçlü TT Ring’de




Bir 2016 Audi TT RS prototipi, Nürburgring’de test edildiği sırada görüntülendi. Otomobil pist üzerindeyken egzoz çıkışlarının arasındaki kamuflaj parçası gövdeden ayrılarak ilginç bir görüntü oluşturdu. Kamuflajın çok da uğraşılmadan otomobile konulması ve geçen ay İspanya’da bir TT RS prototipinin kamuflajsız görüntülenmesi, Audi’nin otomobili yakın zamanda tanıtacağının ipuçları gibi.

Ring’de görüntülenen prototip, üzerinde büyük hava girişleri olan daha agresif bir ön tampona sahip. Arkada RS modellerinden alışık olduğumuz oval egzoz çıkışları ve arka akstaki downforce’a katkıda bulunan belirgin bir spoyler bulunuyor. Bu prototipin arka farları standart olarak sunulacak LED’ler gibi gözüküyor ancak Audi, TT RS’i üretime geçirdiğinde opsiyonel olarak CES’te tanıtılan OLED arka farları da müşterilerine sunacak.

TT RS’in gücünü, sesinden de anlaşılacağı gibi turboşarjlı 2.5 litre 5 silindirli bir üniteden alacağı biliniyor. 2.5 5 silindirli motor Audi’lerde görmeye alışık olduğumuz bir motor olsa da söylentilere göre TT RS’e gücünü verecek yeni ünite şu anki 2.5 5 silindirli üniteden tamamen farklı. Bu yeni ünite sadece TT RS’de değil, RS3 Sedan’da ve büyük ihtimalle makyajlı RS3 Sportback’te de kullanılacak. RS3 Sedan’ın 400 HP güce sahip olacağı bilinen bir gerçek, bu yüzden TT RS’de de aynı seviyede bir güç sunulması muhtemel. Kim bilir, belki de Golf R400 de bu motorla üretime geçirilebilir.

Motoru bir kenara bırakırsak, TT RS standart olarak 6 ileri otomatik şanzımanla sunulacak, opsiyonel olarak 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman da alınabilecek. Hangi şanzıman seçeneği seçilirse seçilsin, otomobil gücünü quattro sistemiyle dört tekerlekten yere iletecek. Güçteki artış TT S’dekine göre daha iyi frenlerle dengelenecek ve bunun yanında iki model arasındaki farkı biraz daha arttırmak için iç mekanda da değişiklikler yapılacak.

TT RS’in çok yakın bir zamanda tanıtılması ve birkaç ay içerisinde de piyasaya sürülmesi muhtemel.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu