Haberler

Hyundai’nin IONIQ ailesi tam 3 modelle Cenevre’de




Hyundai, IONIQ modelinin üç farklı versiyonunu 2016 Cenevre Otomobil Fuarı’na getireceğini duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde IONIQ Electric‘i ilk kez görmüştük. Şimdi ise Avrupa’da satışa sunulacak IONIQ’i üç farklı kostümüyle karşılama zamanı.

Üçlüyü tanımaya IONIQ Hybrid ile başlayalım. Hyundai’nin piyasadaki modellerinden tanıdığımız 105 HP (78 kW) maksimum güce sahip 1.6 litrelik GDI benzinli motoru ile 1.56 kWh kapasiteli lityum-iyon-polimer bataryadan aldığı gücü 44 HP’ye (32 kW) çeviren elektrik motorunu birleştirerek toplamda 141 HP (104 kW) maksimum güce ulaşan modelin CO2 emisyonu değeri kilometrede 79 gram.

İkinci sırada IONIQ Plug-in yer alıyor. 8.9 kWh kapasiteli lityum-iyon-polimer bataryanın çalıştırdığı 61 HP’lik (45 kW) elektrik motoru yine 1.6 GDI ile birlikte görev yapıyor. Tek başına elektrikle 50 km (31 mil) yol katedebilen modelin CO2 emisyon değeri yalnızca 32g/km.

Son olarak IONIQ Electric’e gelelim. Adından da anlaşılabileceği üzere yalnızca elektrik ile çalışan modelde gücün kaynağı 28 kWh kapasiteli lityum-iyon-polimer bataryadan geliyor. 120 HP (88 kW) maksimum güç ve lineer eğriyle 295 Nm (218 lb-ft) tork sunan elektrik motoru, aracı 165 km/h (103 mph) hıza kadar çıkarabiliyor. Model için bir tam şarj ile katedilebileceği öngörülen mesafe ise 250 km (155 mil).

IONIQ model ailesinin başarılı tasarımı yalnızca 0.24 değerinde bir sürtünme katsayısına sahip. Diğer modern otomobillerde karşımıza çıkan adaptif hız sabitleyici, arka çapraz trafik uyarısı, şerit takip asistanı, kör nokta uyarı sistemi ve otomatik acil durum frenlemesi gibi sürüş güvenlik ve destek sistemleri de modelin donanım listesinde yer alıyor.

Güney Koreli üreticinin çevre dostu modelleri 1 Mart’ta Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk kez ziyaretçilerle buluşacak.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Hyundai ioniq çok başarılı bir otomobil. Prius ile rahatlıkla rekabet edebilir. Hyundai CEO’su bile yaptığı açıklamada “Japonları tasarım, kalite, teknoloji anlamında geride bıraktık” ifadelerini kullanmıştı. Adam halkı beyler bundan 5-10 sene sonra dünyada Koreliler söz sahibi olacaklardır

  2. Hyundai gayet güzel iş çıkarmış. Teknolojide Prius, tasarımda ise İoniq. Prius çok tipsiz kalıyor İoniq’nin yanında. Ama teknoloji bakımından Prius ağır basıyor. Ancak bu ülke şartları altında her iki modelde zaten tutmaz. Toyota 19 yıldır hibrid teknoloji de liderdir. Toyota, hibrit otomobil satışında 7 milyon adeti geçerek yeni bir rekora imza attı. Çevreci teknolojilerin lider markası Toyota, ilk seri üretim hibrit otomobilinin piyasaya sunulduğu 1997 yılından bugüne kadar gerçekleştirdiği toplam 7 milyon 53 bin adet hibrit otomobil satışıyla bu teknolojinin tüm dünyada benimsenmesini sağladı. Bu satış adetleri ile hibrit otomobiller, benzinli otomobillere kıyasla 49 milyon ton daha az CO2 salımı ve 18 milyar litre benzin tasarrufu gerçekleştirdi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu