Haberler

Volvo’dan 2017 yenilikleri




Volvo, 2017 model yılında satacağı modelleri için bir dizi yeniliği duyurdu.

90 serisiyle başlayalım. XC90 ve S90, Pilot Assist II yarı-otonom sürüş teknolojisiyle standart olarak gelecek. 130 km/h (81 mph) hıza kadar düzgün işaretli otoyol kondisyonunda otonom sürüş vaadeden sistem, %100 otomasyona bir adım daha yaklaşıyor.

Güvenlik tarafında XC90, otomobili yolda tutmak adına direksiyon kontrolünü ele alan Run-off sistemi gibi yeni sürüş ve güvenlik asistanlarıyla donatılmış. Volvo’nun standart çarpışma önleme sistemi, City Safety, yapılan güncelleme ile büyük hayvanları algılama desteğine kavuşuyor.

XC90’da yapılan yenilikler bununla da sınırlı değil. D5 motor seçeneğinde sunulan ilgi çekici PowerPulse teknolojisi ile gereken zamanlarda turbo gecikmesini kısaltmak için anlık olarak turbo ünitesine sıkıştırılmış hava püskürtülüyor. Üreticiye göre bu sistem sayesinde “kalkış performansında hissedilir iyileştirmeler” elde ediliyor.

90 serisinin bilgi/eğlence sistemi Sensus’a ise Spotify ve Park and Pay gibi uygulamaların bir telefon bağlantısına ihtiyaç duymadan çalışabileceği bir güncelleme getirilecek.

60 serisinde ise, 245 HP (180 kW) güç üretebilen benzinli T5 motor seçeneği standart olarak 8-ileri otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi ile sunulacak. S60 Cross Country ise artık D3 motor seçeneğiyle tercih edilebilecek.

 

Son olarak kozmetik yenilikleri açıklayalım, 2017 model yılı ile Volvo modellerine 3 farklı dış renk seçeneği eklenecek. Bunlardan “Işıltılı Kum (Luminous Sand)” tüm 60 serisi modellerde, “Midye Mavi (Mussel Blue)” XC60, S60, V60 ve V60 Cross Country modellerinde, “Patlayan Mavi (Bursting Blue)” ise S60, V60 ve XC60 R-Design modellerinde tercih edilebilecek.

Saydığımız yeniliklerin hepsinin dünya genelinde mevcut olmayacağını, bilgileri ülkemizde satışa sunulacak modeller için şimdilik doğrulayamadığımızı belirtelim.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu