FeaturedTestler

Kamikaze: Mazda CX-3 1.5 SKYACTIV-D 4WD Power Sense




  • Motor: 1499 cc, 4 silindirli turbo dizel
  • Güç: 105 hp @ 4000 d/d
  • Tork: 270 Nm @ 1600 – 2500 d/d
  • Şanzıman: 6-ileri, tork konvertörlü otomatik
  • 0-100 km/s: 11,9 sn
  • Son hız: 172 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 6,5 litre/100 km
  • 0-50-100 km/s ses ölçümü: 42-60-65 dB
  • Ağırlık: 1295 kg
  • Bagaj hacmi: 287 litre
  • Fiyat: 102.250 TL

+ İşçilik
+ Malzemeler
+ Sürüş hissi

Süspansiyonlar

 

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

61 Yorum

      1. dizel otomatik olduğu için fiyatı uçurmuşlar
        bu paraya
        -QASHQAI 1.2 dıg-t
        -tiguan 1.4 tsi 150
        fulleri alınabilirken hatta QASHQAI 1.6 dci düz vites bile alınabilir
        performansları ve donanımları da cx3 ten üstün

    1. Şuanda 102.000 e boş ve dandik arabalara o rakamlar isteniyor.1.6 dizel 4×4 oto ve dolu araca (günümüz şartlarıyla)uygun.

    2. Şuan duster laurate 4*4 110hp dizel arazai paketi 16 inç jant navigasyon derikoltuk metalik renk 70k zaten 100 bence normal

  1. Motorun sesi sadece bana mı benzinli olarak geldi bilmiyorum ama, gürültülüyse ve bu gürültü benzinli sesi gibiyse sevdim 😉

  2. Bagaj hacmini yanlış yazmışsınız. 350 litre olabilmesi için bose müzik sisteminin olmaması gerek. Bu müzik sistemiyle beraber 287 litre. Boş versiyonlarda 350 litre diye geçiyor.

  3. Yanlış anlamayın geçen testte de yazdım da kaç test boyunca dış çekimleri yaptığınız kameranın beyaz ayarı bozuk kaldı.

  4. 45 binden başlayıp en full opsiyonlusunun 75-80 bin olması lazım 105 bin falan daha kol dayaması olmayan bir araç için komik rakamlar.

    1. 75-80 bile çok bence. B sınıfı araçlar maks 50-55, suvlar 65-70 falan olmalı. Bu aracın vergisiz hali 60 bin falan, 10-12 binde vergi koy sat, %70 vergi çok fazla.

  5. Araç çok hoş duruyor, sürüş konforu da iyi olsa kesinlikle tercih edilir. Bu arada videonun sonundaki radara kaçla girdin acaba And abi

      1. Aynen ikinci yarı yılda gelecek biliyorum fakat döviz yükselmeden evvel kasası ilk çıktığında getirselerdi çok daha ucuza alabilirdik. Şimdi dizel + power sense versiyonu 90 bin liradan aşağı gelmeyecektir.

          1. Farkındayım 🙂 Ben yine de iyimser yaklaşmaya çalıştım hani indirim falan kaparsak diye yoksa 100 bine yakın bir fiyatı olacaktır.

    1. Buna eksi atan neden atar acaba? Kardeşim aç teknik özelliklerine bak. Adamı sinirlendirmeyin. Bu cümlede yorum bile yok.

  6. Japon otomobillerinde özellikle c segmenti ve altında arka bölümde havalandırma olmamasının mantığı nedir? bilen var mı?

      1. avrupalı rakipler para harcamadan yapmanın yolunu mu bulmuşlar. onlara maliyet değil mi?

  7. ”Performanslı sürüş esnasında gösteririm…”
    Makina güzel, makina cıncak …

  8. Vw ler deki Adaptif CC 0 km ye kadar yani durana kadar devrede, hatta kendisi hareket de ediyor tekrardan. Çok kısa duraklamalarda aracın kendisi direkt hareket ederken eğer 10 sn den fazla durduysanız sadece direksiyonda bir tuşa basıyorsunuz ve araç kendisi hareket ediyor. Şehir içi trafikte inanılmaz iş görüyor. Bazen acaba duracak mı diye tedirginlik yaşıyorsunuz ama sıkıntı yaratmıyor. Bir arabanın pahasını bana göre çok çok arttıran bir özellik.

  9. Testte katılmadığım noktalar var.İyi denilmiş baş ve diz mesafesi ancak arabanın iç hacmi bence rakiplerine oranla çok başarısız.A sınıfı yere yakın araç gibi hissettiriyor çok dar.Sürücü koltuğunda da crossover havasını ben araçta alamamıştım.
    Konfor zaten çok az var araçta iç hacim ve süspansiyonlar olarak zayıf,motor yalıtımda zayıf şehir içinde fazla duydum test esnasında.Rüzgar sesi yalıtımı iyi.

    Sert süspansiyon ve 4×4 olmasına rağmen tasarımıda rakiplerine oranla daha avantajlı olmasına karşın gerçekten gövde salınımları çok fazlaydı arabanın.Tam o güveni alamamıştım bende.Motor/şanzıman güzel az yakıyor.Şanzımanın geçişleri gayet iyi ve sorunsuz.

    Dış tasarımı çok güzel.İç mekandaki plastik kalitesinin çok üst seviyede olduğuna katılmıyorum sadece deri olan yerler kaliteli hissettiriyor ve işçiliği güzel ama üst kısımlarda ve kapı üstü olan yerler sert.Araç 105 değilde 80 bin gibi hissettirmişti bana çok hoşuma gitmedi sürüş keyfi bakımından ama dış tasarımı gerçekten harika onun için bile para verilir.Test için teşekkürler

    1. Doğru görmüşsün. Skyactiv teknolojisiyle nerdeyse benzinli bir motordaki sıkıştırma oranına düşmeyi başardılar (14.0:1). Bu yüzden daha yüksek devir çevirebiliyor.

  10. Şimdi arka diz baş orta hatta biraz kötü bence
    Bagajı ufakmış…

    Rakiplerine nazaran bu dezavantajların sebebi muhtemelen arkadaki difaransiyel ve ona göre takımlar

    Bence biraz lüzumsuz bir 4çeker kim kompakt bir suv ile arazi yapacak?
    Asfalttada zaten önden kayıyormuş..
    Adı havalı işte 4çeker

    Mazdayı çok seviyorum. CX-3 de beğeniyorum ama keşke daha yumuşak ve basit bir alttakıma gitseydi arkaya güzel bi bağımsız atıp difarensiyeli söktün mü araba rahatlar (he piyasadakilerle farkı kalmaz ama ihtiyacıda yok çok önde)

    Bu alt takımı mazda2 ye atıp ufak altını açtılar mı çok güzel araba olurda. Dinleyen kim?

    Ama güzel araba 100k’m olsa 1.16 mı A180 mi diye düşünürken alınabilir sanki hem paranda cebinde kalır

  11. Allah aşkına şu dış çekimlere biraz daha özen gösterin ya. test And ın yorumları tanıtımı on numara beş yıldız. ama dış çekimler çok kötü!!! renk tonlarını daha iyi ayarlayıp ve arabayla arazi yapmadan dış çekimleri yapsanız keşke!!

    1. Dış çekim toplasan 5 saniye herhalde onu da düzgün çekememişler. Aynı kötü görüntüyü defalarca izledik.

  12. Güzel bir test olmuş.Mazda 3 dizel gelse makul fiyatlarla ortalığı yakar bence.Bu CX-3 çoğu kişiye hitap etmez bence.Konforsuz şehir kullanımına uymaz,arazi aracı da değil.İçi ve bagajı da çok geniş değil aileye de uymaz.CX-5 veya Mazda 3 dizel daha mantıklı olur bence

  13. diğer eksiler umrumda değil ama kolçak olmaması atlanacak bir detay değil.sağ kolumu koyacak yer yok hemde otomatik vites 100 bin liralık arabada

    1. Kesinlikle katılıyorum arabanın direksiyonu olmasın ama kolçak olsun o kadar önemli benim içinde 🙂

  14. B-SUV’ye göre fiyatı yüksek gibi görünse de sundukları ve donanımı ile beraber düşünüldüğünde fiyat hiç fena değil.

    1. Ben fiyatının 95-97 bin tl bandında olmasını beklerdim. Daha çok o fiyat seviyesini hakediyor. Ama bugün Mazda 3 sedan’ı bile doldursanız 100 bin tl oluyorken, bunun daha uygun olması beklenemezdi. Zira araç birde 4 çeker

      1. Aynen öyle. Dizel+4×4+Otomatik. Kol dayama hariç gırtlak spec. Fİyatı tabi ki yüksek, ancak diğer modellere ve ülkemizdeki araç fiyatlarına bakıldığında fiyatın hala normal olduğunu düşünüyorum.

  15. Arabaya bayıldım da birşey dikkatimi çekti, o motor dizelden ziyade sanki benzinli gibi ses çıkartıyor. 5000-5500 devire yükseldiğinde çıkan ses benzinliden farksız geldi bana. Bu arada @and o çalan müziğin adı neydi be abi ?

  16. güzel ama kendime almam niye kazık gibi süspansiyondan nefret ederim 1 süspansiyon dediğin orta sert karoseri fazla yatırmayan cukurlarda sessiz ve olabildiğince tok olmalı. onun haricinde and güzel anlatmış zaten araç güzel 4×4 olması bi anlam ifade etmiyor 4×2 olsa daha iyi. gelelim sevdiğim kısma motoru cok sevdim hatta sesli çalısıyor teknolojisi baya iyi bnim hosuma gitti motor işçilik güzel bu araba kolay kolay bn eskimem diyor gibi.

    1. Testin sonlarına doğru, 4×4 testini yapıyor. Hatta normal bir 2 çekerin çıkamayacağını da söylüyor. Ayrıca o kadar da kazık gibi gelmedi bana ben de sürdüm aracı. Çukurlara da girdim. Süspansiyonların çalışma aralığı bitmiyor. Ama bir A serisi kadar da sert değil. Modern zamandaki en sert süspansiyonlara sahip olan otomobil A serisi bence. Küçük bir çukur bile içeride büyüyüp size iletiliyor. Yani Cx-3’ün süspansiyonları ucuz değiller. Darbeleri iyi sönümleyen ama sert ayarlara sahip.

  17. Yine güzel bi test olmuş. Araç sınıfına göre iyi zaten bu sınıftakilerin hepsi dar ve sert ama fiyat rekabetçi değil. Satmayacak yine.
    Müzik sistemini test ederken çalan müzik nedir?

  18. rakibi juke, captur falan bu aracın. allah aşkına o fiyatın neresi normal. and mazda sevgisinden uçmuş biraz.

  19. Juke captur bu aracın rakibi olamaz , mazda elit seviyeye yakın bmw audi mercedes mini ye rakip olur, o zaman da fiyat normal olur, bana 8 verir gibi gelmişti izleyince , 7 vermesine şaşırdım. And dış görünümü nispeten az önemsiyor az bahsediyor ama araba dıştan harika görünüyor.

  20. Aracın içi gerçekten çok güzel 🙂

    Küçük bir yorum: iki farklı kamera arasındaki renk/ton farkı hissedilir derecede. Color grading ile falan minimuma indirilebilir mi acaba 🙂

  21. Sen git arabaya 100 bin TL ver otomatik kararan dikiz aynası kolçak vs olmasın. Bu japonları anlamak güç iş.

  22. Dış görünüşüne hayran olup, bayisine gidip inceleme ve test sürüşü yaptıktan sonra beni hayal kırıklığına uğratan araçtır kendisi. Tabi bunda mazda 3 ün burdaki incelemesinin verdiği gazda etkiliydi. Öncelikle aracın dışı ve içi güzel. Ancak malzeme kalitesi abartıldığı kadar yok. Tavan döşemesi çok esniyor ve döşemeyle ön camın birleştiği yerlerde kocaman boşluklar var ve eliniz rahat girer. Bagaj kağını kapatırken spoiler her an yerinden çıkacakmış gibi esnek ve gacır gucur ses çıkarıyor. Araç çok dar, bagaj çok küçük ve arka diz mesafesi çok kötü. Anahtarla yada anahtarlıkla acık kalan camları kapatamıyorsunuz. Motor çok gürültülü çalışıyor. Birde araç aşırı sert ve konforsuz. Yolda ki küçücük çukurlar, araç içinde kocaman oluyor. Bu sınıfta kullanıpta memnun kaldığım tek araç sanyong tivoliydi. Onada markadan dolayı cesaret edemedim…

  23. Şaka mı bu? Bu test kurumsallaştıktan sonra gelen bir testti! Neden silindi ki bu? Gerçekten çok kötü olmuş. Tam da izleyecektim ?

  24. Mazda’ya asla kalitesiz bir marka diyemeyiz çünkü Mazda sadece Türkiye piyasasında iş yapamıyor. Mazda’nın distribütörü beceriksizdir. Suzuki ne zamanki distribütörü değiştirdi işte o zaman Türkiye piyasasında iş yapmaya başladı. Mazda’nın da buna benzer bir yol izlemesi gerekiyor. Öyle ki Mazda ülkemiz piyasasında değeri ve kıymeti bilinmeyen bir markadır Mazda dünyanın en sorunsuz markalarından biridir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu