FeaturedHaberler

Renault Scenic 20 inç jantlarıyla burada




Renault, kompakt aile aracı ile Cenevre standında yerini aldı. Araç ilk bakışta Capture gibi görünse de, daha detaylı incelediğimiz zaman elbette MPV sınıfında olduğu anlaşılıyor.

Güncel kasa Scenic’e göre 40 milimetre daha uzun ve 20 milimetre daha geniş. Yine dış tasarımda Renault’un “R-Space Konsepti” sonucu dik olarak şekillendirilen ön cam, kısa tutulan ön kaput ve “C” şeklindeki ledli ön farları göze çarpan detaylar olarak karşımıza çıkıyor.

İki farklı gövde rengiyle satışta olacağı Renault tarafından açıklanan Scenic’te 195/55/R20 jant ve lastikler tüm donanımlarda standart olarak sunulacak.

Aracın iç tasarımına baktığımız zaman, klasik Renault çizgilerini görmek mümkün.  Toplamda 63 litre eşya saklama bölmesine yer verilen Scenic’te, bagaj hacmi ise 572 litre olarak sunulmuş. Arka yolcu koltukları ise katlanabilir bir yapıya sahip. Çift USB girişi yer alan konsolda Talisman’dan tanıdığımız dikey multimedya ekranı da göze çarpan diğer bir detay.

Benzinli motorlar 1.2 TCe 115 PS, 1.6 TCe 160 PS; dizel motorlar ise 1.5 dCi 95 PS ve 1.6 dCi 130 PS şeklinde görev yapacak. Bu yıl sunulması beklenen bir motor da hybrit şeklinde olacak ve Renault, bu motorda bildiğimiz 110 PS’lik dizel ünitesine yer verecek.

Renault’un 4Control teknolojisi Scenic’te opsiyon listesinde yer alacak. EDC şanzıman pek tabi ki otomatik vites kullanıcılarının hizmetine sunulacak. Kabin içi aydınlatmalar, masaj fonksiyonlu koltuk ve zengin diğer donanımlar Scenic’i daha alınabilir MPV sınıfına taşıyacak.

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Ekranın ortada olmasını bekliyordum Scenic’te. Ayrıca içinin tasarımı bitmemiş gibi duruyor. Çok boş görünüyor ortadaki kocaman tablete rağmen. Dışına laf yok çok şık olmuş ama içi bir tuhaf böyle.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu