Haberler

Mercedes GLC serisi AMG versiyonuyla karşımızda




2015 yılında GLK serisinin yerini alan GLC serisi, artık AMG versiyonuyla karşımızda.

Ön tarafta sportif dokunuşlara yer verilen araçta, yenilenen ön tampon, elmas desenli ön ızgara ve krom detaylar ile sportif bir görünüş sağlanmış.

Siyah ayna kapakları ve 20 inç hafif alaşımlı AMG jantlarıyla birlikte sportif çizgi arkaya doğru devam ediyor. Değişen arka tampon ve 4 egzoz çıkışıyla bu crossover AMG ruhunu öne çıkartıyor.

İç hacimde herhangi bir değişiklik olmamasına karşın, yeni fonksiyonel spor direksiyon, spor koltuklar ve damalı bayrak motifli gösterge panelleri ile sportif detaylara yer verilmiş.

Ve kaputunun altına geldiğimizde ise bizi 3.0 litre biturbo V6 motor karşılıyor. 9G-Tronic otomatik şanzımanın eşlik ettiği bu ünite, 363 beygir güç ve 520 Nm tork üretiyor. Çekişi önde %31 ve arkada %69 olarak dağıtan AMG 4MATIC sistemiyle bu model, 0’dan 100 km/h hıza sadece 4.8 saniyede ulaşıyor. Yalnız aracın son hızı 250 km/h olarak sınırlandırılmış.

Adaptif spor süspansiyonlar ile 3 farklı sürüş modunu barındırıyor; Comfort, Sport ve Sport Plus. Yüksek performanslı fren sistemi, hıza duyarlı spor direksiyon sistemine ek olarak AMG Dynamic Select sistemi mevcut. Bu sistem, motor, şanzıman, süspansiyon ve direksiyon tepkilerini değiştirerek sürüşe dahil oluyor.

Mercedes GLC43 AMG modeli satışlarının, bu yılın sonuna doğru Amerika’da yapılması bekleniyor.

Furkan Turan

20 yaşında genç bir otomobil tutkunuyum. Beni yolda bırakmayan her otomobile saygı duyarım. Ama sevmem için çok daha fazlası gerekir.

İlgili Makaleler

4 Yorum

    1. Kardeşim senin acınsa bizim de acımız senin böyle yorum yapman kimsenin yararına değil

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu