Haberler

Greenpeace ” Almanların testi hatalı ! “




Volkswagen emisyon skandalı yüzünden zor günler geçirirken bu kervana sırasıyla Seat, Skoda, Mercedes gibi ünlü otomobil üreticileri de katılmıştı.

Çevreyle olan duyarlılığıyla tanınan Greenpeace, emisyon skandallarında Alman araçların ön plana çıkmasından dolayı yeni testler yapma kararı aldı. Greenpeace 2013 yılında Volkswagen marka otomobillerin çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle Star Wars Darth Vader karakterinin kıyafetleriyle markayı protesto etmişti. Greenpeace bugünlerde emisyon skandalı için yeniden testlerin yapılması planlarını kuruyor. Smart marka araç ve Opel Astra’nın kullanılması planlar arasında.

Volkswagen dizel emisyon skandalı ortaya çıkınca ülkenin otomobil sektöründe önde gelen muayene firmaları çoğu aracı tekrardan test etmişti. Greenpeace Opel Astra ve Smart marka otomobillerle emisyonla ilgili yeniden test etmek istiyor ancak Almanya’nın Motor Taşıma Kurumu (KBA) sonuçların doğru olduğunu teste gerek olmadığını savunuyor, Greenpeace test için ısrarlı.

Neler olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

 

vw-dark-side-climate-lobby.png

Mehmet Önge

Gençliğinin baharında, Pamukkale Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği bölümünde okumaya çalışan bir kardeşinizim ben de. Çok değil yaklaşık 10 sene önce babamın aldığı 2000 Megane'la başladı araba tutkum. 2 yıl önce Youtube'da şans eseri And abinin videosuyla ailenin sanal üyesi oldum. Ailesinin gerçek üyesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu