Haberler

Peugeot ve Citroen PSA grup ismini alıyor




Fransız grup, bünyesi dahilinde bulunan  Peugeot, Citroen ve DS markalarını tek çatı altında toplayarak ismini PSA grup olarak değiştirdi. Bu isim Peugeot Société Anonyme’nin kısaltmasıdır. Yeni isimle birlikte şirketin logosu da yenilenecek. Avrupa’nın en büyük ikinci otomobil üreticisi olan grup yaptığı değişiklikler ile 2021 yılına kadar karlı ve organik bir büyümeyi garanti altına almak istiyor.

Şirketin CEO’su Carlos Tavares tarafından vurgulanan bu küresel boyuttaki ani hareket, ABD pazarına bir dönüş olarak yorumlanabilir. Sonuçta, Amerika Birleşik Devletleri dünyanın en büyük ikinci otomobil pazarı ve PSA grup da Avrupa’nın ikinci büyük otomobil üreticisi olmasına rağmen ABD’de bulunmuyor.

Diğer bir yandan doğrudan rakipleri olan Renault’da ABD’de bulunmuyorken buna karşın kendi ittifak ortakları olan Nissan ise Kuzey Amerika kıtasında sağlam bir pazar payına sahip.

Citroen’in 1974’de Peugeot’un ise 1991 yılında Amerika pazarından çekilmesi sonucunda her iki marka da bilinirliğini çoktan yitirmiş durumda. Fakat Fransız grup pazara tekrar girmek konusunda birkaç fikri değerlendiriyor. Bunlardan birisi Amerika pazarına sadece DS bölümünü sokmak.

DS markası, premium dokunuşlar ile klasik Citroen’lerden ayrışıyor. Özel tasarım, üst düzey kaliteli materyal ve kişileştirme seçenekleri ile öne çıkıyor. Kendi medyasının bundan bahsetmemesine rağmen önemli bir kaynak Nisan ayında şirketin Amerika pazarına döndüğünü açıklayacağını söyledi.

PSA grubu büyük bir yeniden yapılma süreci içerisine girdiğinden, şirketin Amerika’yı da dahil edeceği genişleme serüvenini görmek ilginç olacak. Fakat yetkili satıcılar açmak ve hükûmetin istediği prosedürleri yerine getirmek çok maliyetli bir süreç olacak. Bu süreci hızlandırmak belki de şirketi para kazanmadan pazarın dışına çıkmasına neden olabilir. Aynı şekilde pazara yavaş girmesi de satış ortalamasının altında kalmasına ve dağıtım kanalı parçalanmasına neden olabilir. Kararlarını ve stratejilerini iyi seçmeleri gerekiyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Citröen’in marka değeri zaten PSA’nın bu saçma sapan tavırları yüzünden aşağı düştü. Citröen son modelleriyle eski uçuk ve yaratıcı günlerine dönüyor derken bu saçmalık çıktı şimdi… Citröen’i bitirmek için daha kötü bir yol düşünülemezdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu