Haberler

R34 GT-R Ring’de patladı!




Nurburgring pistinin “yeşil cehennem” adını neden aldığını unutan sürücüler, kötü deneyimler yaşıyorlar. Yaşanan son kaza, iyi durumdaki bir R34 Nissan Skyline GT-R sürücüsünün başına geldi.

Kaza yapan otomobil, GT-R’ın bu piste özel hazırlanmış ve V-Spec II Nur’a çok yakın olan V-Spec modeliydi. Nissan’ın otomobile eklediği ATTESA E-TS AWD sistemi ne kadar gelişmiş de olsa her şey sürücünün elinde. Ama bu kazayı direk sürücü hatasına bağlarsak biraz haksızlık etmiş oluruz.

Videoda GT-R’ın viraja girerken ekstrem bir önden kayma yaşadığını görüyoruz. Bu hata sürücüye ait ama otomobilin arkası kaydığında frene basmak gibi bir acemi hatası yapmayan sürücünün tecrübesiz olduğunu düşünmüyoruz. Ne kadar zor da olsa sürücü el freniyle tam dönüş yaparak durumu kurtarabilirdi.

GT-R’ın yolcuğu yandaki bariyerlere çarparak son buluyor. İkinci videoda çekiciyle götürülen GT-R, bu kazadan ağır yaralar almış gibi görünüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=HiKaCE5wEU8

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. Ah be yazık olmuş. Kontra verip gaza otursaymış kurtarırmış gibi görünüyor.

  2. Viraj içinde gaza oturduğu için olmuş kaza. Dikkat ederseniz viraj dönmeye başladıktan hemen sonra kaza basıyor, her ne kadar 4 çekerde olsa arkalara bir miktar daha fazla güç gidiyor ve araç direkt açılıyor. Sürücünün büyük hatası var, viraj içinde dengeli gaz vermesi gerekirdi. Aracı bilmeyen bir sürücü muhtemelen.

    1. Aynen tartışmasız sürücü hatalı. Dengeli gazı geçtim, arka açılıyorsa neler yapacağını bilmeli sürücü. Helede böyle bir araç varken altında.

  3. Hayır doğru yerde gaz vermiş viraj içi değil orası zaten çıkışı.Bence hatası aracı fazla döndürerek g kuvveti arttırması ve tutunmayı zayıflatması olmuş.Aracı körbe doğru açarak gaz verseydi uzar giderdi.

  4. Sürücü hatası olduğu bariz belli ama. Siz pistten bir habersiniz. Şuanda pistin zemini kaymak gibi ayrıca sanırsam yağmurdan sonra. Şunu demeliyimki şöför arkadaş zaten gaza basınca topluyor direksiyonu ama yapıcak birşey yok.

  5. Hassas bi noktada arka tekerler kilitlenmiş. virajdan hızlı çıkmak için yüksek devirde vites düşürmüş olması muhtemel, araç sesi, egzoz ve arka tekerlerin kitlenmesi bana bunu gösteriyor.

  6. Yanlışsam düzeltin ama R34 tam 4 wd gibi değilde itişin çoğunu arkalar yapıyordu öndeki itiş arkaya göre daha az yani bir nevi yarı arkadan itiş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu