FeaturedHaberler

En güçlü ve hafif Vantage geliyor: Aston Martin GT8




Aston Martin, yeni modeli GT8’i gün yüzüne çıkardı. Yarış otomobillerinden ilham alınarak tasarlanan GT8, markanın özel bir modeli olacak ve yalnızca 150 adet üretilecek.

Aston Martin, GT8’i özel müşterilerine şimdiden önermeye başladı. Halihazırda çizimleri bulunan otomobilin son hali henüz yayınlanmadı. Aston Martin otomobilin tanıtım gününe kadar aracın son fotoğraflarını yayınlamamayı tercih ediyor.

Geçtiğimiz yıl ortaya çıkan GT12 modelinin kulandığı V12 motor gibi, GT8’de de 4.7 litrelik  V8 Vantage motoru kullanılacak. 446 Beygir gücündeki motor, standart modele göre biraz daha güçlendirilmiş bir versiyon olacak. Gövdede ise karbon fiber kullanılarak bugüne kadarki en güçlü ve en hafif V8 Vantage modeli ortaya çıkarılıyor. Aston Martin, bütün gövdenin yarış için tasarlandığını ve bunun şov amaçlı olmadığını söylüyor. Aston Martin Özel Projeler ve Motorsporları Direktörü David King, “Le Mans’daki parçamızı yol otomobillerimizle birleştirmeyi uzun zamandır arzuluyorduk ve GT8 bunu başardı” sözleriyle modelin Aston Martin için olan önemini vurguladı.

Yine GT12 modelindeki gibi, müşteriler otomobillerini manuel 6 vitesli olarak ya da 7 vitesli kulakçıklı Sporshift 2 şanzımanıyla birlikte alabilecekler. Ayrıca müşteriler ağırlık azaltıcı opsiyonlar alabilecek. Bu opsiyonlar ise karbon fiber tavan ve polikarbonat arka ve yan camlar olarak belirlenmiş. Kliması ve ses sistemi olmasına ragmen, GT8’in yarış meslektaşlarından eksik kalır bir yanı olmadığını söyleyebiliriz.

Çin grisi ile mavi detaylar, stratus beyazı ile yeşil detaylar veya striling yeşili ile lime rengindeki detaylar ile toplamda 3 farklı renk kombinasyonuyla alınabilecek olan GT8’in başlangıç fiyatı ise 233,800 dolar olacak. Otomobiller 2016 sonuna doğru teslim edilmeye başlayacak.

Aşağıdaki videodan Aston Martin’in GT8 tanımını izleyebilirsiniz.

 

Metehan Can Cirak

İlk oyuncağım da dahil olmak üzere hayatımın her evresinde otomobiller oldu. Lise zamanımda otomobillere olan ilgimin hobi düzeyinde kalamayacağını anlamamla gelecekteki yaşamımı da otomobiller üzerine kurmak istediğime karar verdim. Şuanda Bilkent Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi alıyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu