Haberler

Audi’den yeni spor otomobil mi geliyor?




Audi’nin, TT ve R8 arasında yer alacak yeni bir spor otomobil üzerinde çalıştığı düşünülüyor.

Şimdiye kadar aynı iddia birçok kez ortaya atılmış olsa da AutoBild dergisinin Alman versiyonu editörüne göre Audi, Porsche’nin de yardımıyla yeni bir R modeli üretmeyi planlıyor.

AutoBild’in dediğine göre büyük bir ihtimalle R6 adıyla piyasaya çıkacak olan modelin marka içerisinde bilinen kodu ise PO455. Teknik özellikleri henüz bilinmese de, yakında gelecek olan Boxster ile aynı altyapıya ve farklı motor seçeneklerine, aynı zamanda da dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacak.

Audi’den yeni bir spor otomobil geleceği dedikoduları ilk olarak 2010 yılında, A5 üzerine kurulu “quattro concept” otomobilinin tanıtılmasıyla başladı. Bu tanıtılan otomobilde 408 beygir ve 480 Nm torka sahip 2.5 litrelik motor yer alıyordu. Birkaç yıl sonra ise Audi’nin daha güçlü otomobiller üzerinde çalışacaklarını açıklandı.

 

Umut

Otomobil tutkum 3 yaşındayken annemin bana aldığı 1:24 ölçekli Ford Ka'ya karşı duyduğum sempati ile başladı ve büyüyerek devam etti, en son mühendislik okumama sebep oldu. Ayaklarım pedallara, kollarım direksiyona yetiştiğinden beri tekerleği olan herhangi bir araçtan aldığım hazzı başka hiçbir şeyden alamaz oldum. 2012'den beri hayranlıkla takip ettiğim Otopark ailesine 2014 sonunda katılmam hayatımda yeni bir sayfa açtı.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Audi Quattro Group B’nin torunu olabilir mi acaba? Audi’yi tekrar WRC’de görsek çok güzel olurdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu