Haberler

Mercedes SLK 20. yılını kutluyor




Mercedes her ne kadar SLC modelini tanıtmaya hazırlanıyor olsa da, bu modelin atası olan model SLK bu ay içinde 20. yılını dolduruyor.

İlk olarak 1996 yılında Turin Motor Show’da tanıtılan model yenilikçi bir metal tavan barındırıyordu. Model sportifti. Nispeten iyi bir fiyat etiketine sahipti. Yenilikçi tavanı sayesinde rakiplerine göre daha güvenli bir profil çizdi. Ses yalıtımı da başarılıydı. Kadın müşterileri de kendine hayran bırakınca satış grafiği oldukça yükseklere çıktı. Mercedes için bu araç, ‘öncü mühendislik, yeni teknoloji ve standartlar’ barındırıyordu.

Otomobilin ilk tanıtılan versiyonları SLK 200 ve SLK 230K. 2000 yılında ilk makyajını yedi. SLK 230 modeli, 218 beygir güce ulaştı. Bu gücü 6 silindirli bir motordan sağlıyordu. Bu makyajdan kısa bir zaman sonra ise AMG modeline kavuştu. SLK 32 AMG, 354 beygir güce sahipti.

İlk jenerasyon, 1996 ile 2000 yılları arasında 311.000 adetlik satış rakamına ulaştı. Modelin 2. ve 3. jenerasyonları da bu başarıyı sürdürdü ve toplamda yaklaşık 670.000 adet satış gerçekleştirildi.

 

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Piyasada 35-40 bin liraya çok temiz olanları bulunabiliyor. Hiç binmedim ama eğlenceli bir araca benziyor 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu