Haberler

2017 Focus Electric tutumlu olacak




Ford’un petrolle çalışan araçlarını, elektrikle çalışan araçlara dönüştürülmesinden sorumlu müdürü Kevin Layden; geçen hafta düzenlenen SAE World Congress’de (Society of Automotive Engineers World Congress, Otomotiv Mühendisleri Topluluğu Uluslararası Kongresi) Auto News’a (Amerikalı otomobil haber sitesi) verdiği röportaj ile; Ford’un elektrikli araçların minimum 200 mil (yaklaşık 322 km) menzile sahip olması gerektiği kanısını taşıyan Tesla ve General Motors gibi firmaların izinden gitmeyeceğini onaylamış oldu.

Kevin Layden yaptığı konuşmanın bir bölümünde şunları kaydetti; “2017 Focus Electric 100 mil (yaklaşık 161 km) maksimum menzile sahip olacak bu da onun menzil açısından Tesla Model 3 ve Chevrolet Bolt’un bir hayli gerisinde olacağını gösteriyor. 2017 Focus Electric 100 mil menziliyle, otomotiv endüstrisine hakim olan; elektrikli araçların menzil probleminin olmaması için en az 200 mil maksimum menzile sahip olması gerektiği anlayışına karşı üretilen ilk otomobil olacak.”.

2017 Focus Electric’in Tesla ve Chevrolet’ye göre çok daha az menzile sahip olacak olmasına rağmen Kevin Layden verdiği röportajda, 2016 Focus Electric’teki maksimum menzilin 24 mil daha uzatılarak 2017 Focus Electric’te 100 mile çıkarılmasını başarı olarak tanımlamıştı ve ayrıca daha az menzile sahip olmanın daha küçük, daha hafif ve daha ucuz batarya kullanılmasına olanak sağlayarak şirkete sağlayacağı avantajları sıralamıştı.

Ford, bu yıl sonuna doğru tanıtmayı düşündüğü 2017 Focus Electric’in üretim planlarını çok önceden onaylamıştı. Yüksek teknolojili göstergelerle gelecek olan 2017 Focus Electric, aynı zamanda tamamen yenilenmiş, bataryayı 30 dakika içinde yüzde 80 oranında tekrar şarj edebilen, doğru akım hızlı şarj sistemine sahip olacak. Ayrıca frenleme ile enerji geri elde etme sistemi bulunan elektrikli Focus’da, frenlerden maksimum seviyede enerji geri kazanımı için sürücü yönlendirme sistemi (Break Coach) bulunacak.

 

enescakiroglu

Bahçeşehir Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunuyum. Otopark.com ile tanışmam panpalar videolarıyla oldu. Otomobil aşkı, daha konuşmayı öğrenmeden önce annemin benim fren sesi yapmaya çalıştığımı fark etmesiyle başlamış.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Forda henry ford gibi adam lazim. Yazik , fordtan umudu kesmek lazim. Araplarla anlaşmiş bunlar. 100 km menzil… yazik..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu