Haberler

MINI Hatch 15. yılını kutluyor




Orijinal Mini, ilk olarak İngiliz Motor Birliği tarafından üretildikten sonra, 1994 yılında BMW grubu marka haklarını satın alarak logosunda büyük harfler kullandığı bir tasarıma gitti. Bugün hala MINI Hatch olarak bildiğimiz otomobilin üretimi 2001 yılında Oxford Plant’de başladı.

O günden bugüne on beş yıl geçti. Pedigree’nin köpek yaşı hesabını göre bu süre yaklaşık olarak 90 yıla denk geliyor. Köpekler bir yana BMW, on beş yıldır Birleşik Krallığın en mükemmel küçük otomobiline vurduğu damga ile bir kutlamayı hak ediyor.

MINI Plant Oxford’un genel müdürü Bechmann; “İkonik bir İngiliz markası olan MINI, on beş yıldır olağan üstü bir serüvenin içerisinde.  Bu zaman içerisinde üretim kapasitemizi iki katından fazla arttırdık. O günlerde sadece bir model üretirken bugün dünyanın her yerinden müşterilere popülerliğini kanıtlayan MINI modelleri zincirine ulaştık. Bechmann ayrıca lojistik ve tedarik zinciri açısından çok büyük bir zorluk olmasına rağmen MINI Plant Oxford’da her gün kişiye özel bin otombil ürettiklerini de ekledi.

MINI’nin çalışma kadrosu MINI One’dan beş kapılı Clubman ve John Cooper Works’a kadar hepsinin Plant Oxford’da üretilmesini mümkün kılıyor. Firmanın üretiminin yüzde 80’nini 110 ülkeye ihraç ettiği düşünülürse dünya otomobil piyasasının markaya karşı son derece cömert olduğu söylenebilir.

MINI ile ilgili çıkan bir haberde markanın Çin gibi pazarlara girebilmek için beşinci modelini üretmeye hazırlandığı belirtiliyor. Söylentilere göre model Riley adında kompakt bir sedan olacak. Neden Riley isminin cevabı ise 1960’larda satılan Mini tabanlı Riley Elf’e uzanıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu