Haberler

BMW i3 için revizyon vakti




Bu senenin başlarında Detroit Auto Show’da tanıtılması beklenen fakat henüz kapalı kapılar ardında kalan revize edilmiş BMW i3’ün menzili, kapasitesi yükseltilmiş lityum-iyon bataryalar sayesinde yaklaşık olarak %50 artırılmıştı. Bu önemli gelişmenin ardından BMW, birtakım ufak verileri de yavaş yavaş açıklamaya başladı.

Firmanın söylediğine göre yenilenmiş i3, temmuz ayından itibaren alınabilir olacak. Önceden de sipariş edilebilecek olan 2017 i3’te, 0-100 değeri de 7.3 saniye olarak açıklandı. Menzilinin önemli miktarda artacağının açıklanmasının ardında bir de önemli detay barındıran i3, bu artışı sadece belirli koşullarda gerçekleştiriyor ve kullanıma bağlı olarak menzilde değişiklikler görülebiliyor.

Modelin 2 Mayıs’ta BMW tarafından resmi olarak tanıtılması beklenirken, daha büyük bataryaların bir nebze maliyet getireceği de söz konusu. Birleşik Krallık’ta yaklaşık 1300 £’luk bir opsiyon halinde sunulması beklenen yeni bataryalarla birlikte, turuncu gövde rengi de yerini “Protonik mavi” rengine bırakacak.

 

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu