Haberler

Unuttuğumuz konsept: 1973 Audi Asso di Picche




İkonik Lancia Delta’nın tasarımında etkisi bulunan Asso di Picche konsepti; iki koltuklu, sportif bir coupe olarak Audi için ilginç bir öneriydi.

İsim: Audi Asso di Picche (“maça ası”)

İlk görüldüğü yer: 1973 Frankfurt Motor Fuarı.

Özellikleri: Bir Audi 80’dan baz alınmış, önden çekişli, 1.3- ve 1.5- litrelik motor seçenekleri, manual şanzıman.

Neden aracı şimdi hatırlıyoruz:

Otomobili, oldukça alışılmadık kama şeklindeki gövdesi ve bizlere Giugiaro’nun önceki konseptini, tıpkı 1971 Alfa Romeo Caimano ve 1972 Maserati Boomerang’i de anımsatan köşeli çizgilerinden dolayı hatırlıyoruz. Aracın büyük kısmı, Audi 80 baz alınarak inşa edilmesine rağmen iki otomobil arasındaki tek bağlantı ön ve arka farlardı.

İki silindirik gösterge sayesinde tüm kontrolleri ve sürüş bilgilerini gösteren, eşsiz bir gösterge paneliyle birlikte aracın içi de çok özeldi. Araç ayrıca tek bir metalik uzantı barındıran sportif bir direksiyona sahipti, kapı gözleri de küçük el çantaları görünümünde tasarlanmıştı. Deri döşemeler aracın içine lüks bir görünüm vermiş ve koltuk minderleri değiştirilebilirdi.

Konsept hakkında ufak bir flashback olması adına, Asso di Picche; Alman karaoser ustası Karmann tarafından yaptırıldı ve Giorgetto Giugiaro’nun ün salmış tasarım evinde -Italdesign- inşa edildi. Audi 80’in şasisinin kullanılması ve aynı 1.3 litrelik veya 1.5 litrelik, dört silindirli dik olarak yerleştirilmiş benzinli motor kullanılması öngörülüyordu. Bu motorlar gücü, dört ileri manual olarak ön tekerlere aktaran şanzımanla çalışıyorlardı.

Audi, iki koltuklu spor coupe fikrinden hoşlanmasına rağmen, Asso di Picche, seri üretime geçen bir araç olmadı. Bunun sebebiyse Ingolstadtlı insanların, yolcu araçlarının geliştirmesine öncelik verilmesinin, bu tür kısıtlı bir kitleye hitap edecek araçla karşılaştırıldığında satışları daha çok arttıracağından dolayı markanın o yöne ağırlık vermesini istemesiydi. Buna ek olarak bir aile şirketi olan VW, bu konsept modelin üretiminin birkaç ay sonra çıkacak olan Scirocco modeliyle satış konusunda çatışmasından endişe etti.

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu