Haberler

Red Bull’un “Aeroscreen” tasarımı




Ferrari’nin “Halo” isimli kokpit koruma tasarımına alternatif olarak Red Bull’un geliştirdiği tasarım, Soçi’de ilk defa pistlere çıktı. Ricciardo, yeni tasarımın otomobile olan etkilerini daha iyi anlamak amacıyla deneme turu gerçekleştirdi.

“Halo” konseptinde ortasından bir destek sütunu kullanılan tasarımın yerine, Red Bull’un aeroscreen tasarımında iki adet aynalarla bağlantılı sütun tercih edilmiş.

Red Bull takımı bu deneme turunda otomobilin tepkilerini anlamanın yanı sıra, ilk kez hayranlarının da tepkilerini ölçmüş oldu. Ferrari sezon öncesinde “Halo” konseptini test ettiği sırada hayranlarının eleştirisine maruz kalmıştı ve kokpit tasarımı Ferrari hayranları tarafından beğenilmemişti.

Ferrari Halo Concept
Ferrari Halo Concept

Ricciardo’nun söylediklerine bakılırsa, güvenlik konusunda hassas olan F1’in kapalı kokpit tasarımlarını onaylaması ve açık kokpit tasarımı döneminin yakın zamanda sonlanması bekleniyor.

Metehan Can Cirak

İlk oyuncağım da dahil olmak üzere hayatımın her evresinde otomobiller oldu. Lise zamanımda otomobillere olan ilgimin hobi düzeyinde kalamayacağını anlamamla gelecekteki yaşamımı da otomobiller üzerine kurmak istediğime karar verdim. Şuanda Bilkent Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi alıyorum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Jules Bianchi’nin Japonya da yaşadığı kaza sonrasında ortaya atılan, kokpit koruma tasarımlarının görsellikten ziyade pilotların daha güvende olmasını sağlamaları gerektiği görüşündeyim. Yazı için teşekkürler. F1 ile ilgili yazıların devam etmesi dileğiyle.

    1. Şuan testi yapılan kokpit korumalarının Bianchi’nin kazasında onu kurtarma şansı olmazdı. Bu tarz korumalar sürücünün başına gelebilecek lastik, kanat parçası gibi materyallerden korumak amacı ile tasarlanıyor. Henry Surtees 2009, Justin Wilson 2015 ve Massa’nın 2008 kazaları gibi.

      1. Ben zaten kurtarırdı yada kurtaramazdı demedim dikkat edersen onun kazasından sonra ortaya atıldı yazdım. Bahsettiğin kazalardan sonra pek bi aksiyon alınmamıştı. Ayrıca Bianchi’nin kazasında takla barı olarak tabir edilen kısmın dahi vincin altına çarptıktan sonra araçtan ayrıldığını görmüşsündür. Öyle bir kazada kapalı kokpit araçların da pilotu koruması zor gibiydi.

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu