Haberler

Hennessey’in Camaro’su Hellcat’e karşı




Hennessey’in dünyanın en hızlı otomobillerinden bazılarını ürettiğini biliyoruz. ABD’li firma, hız rekorları kırmaktan arta kalan zamanda daha insancıl otomobiller için de performans paketleri geliştiriyor.

Yeni bir videoda 751 HP’lik süperşarjlı bir Camaro SS’I 707 HP’lik Dodge Challenger Hellcat ile karşı karşıya getiren Hennessey, videoya Street Fighter esintileri katmayı da ihmal etmemiş. Ekranın üst bölümünde her iki otomobil için de can barları bulunuyor ve geride kalan otomobil “can” kaybediyor.

455 HP’lik standart haliyle Camaro SS’in düz yolda Hellcat karşısında hiç şansı yok ancak Hennessey’in HPE750 kiti olaya dahil olduğunda işler değişiyor. 7 psi’da çalışan bir kompresöre sahip bu kitle birlikte firma, silindir kapaklarını ve bazı diğer parçaları da güçlendirerek otomobili bu ekstra güce uygun hale getiriyor. Bu işlemlerin sonucunda ise 3.1 saniyelik bir 0-100 değeri ve 330 km/s’lik bir son hız elde ediliyor.

Hennessey, HPE750 kitli Camaro’yu pazarlamaya çalıştığı için bu videonun pek de adil olduğu söylenemez ancak Hellcat’i tercih eden müşteriler için de bir seçenek mevcut. Hellcat’i 852 HP güce taşıyan HPE850 paketi, Camaro’yu da kolaylıkla geride bırakma potansiyeline sahip.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu