Haberler

Top Gear ikinci bölümünü değerlendiriyor




Yeni sezon Top Gear, eski sezonları yakalayacak mı sorusu gerçekten büyük merak konusuydu.

İlk bölümüyle eski sezona göre hayal kırıklığı yaşayan Top Gear 2016, geçtiğimiz gece yayınlanan ikinci bölümüyle The Telegraph’ın haberine göre 2.8 milyon izleyici kitlesine ulaşmış görünüyor. BBC2’nin yaptığı açıklamaya göre ise izleyici kitlesi 3.3 milyon.

İlk bölüme göre 1.5 milyon kayıp gerçekten azımsanmayacak derecede.

Rakamlar henüz resmileşmemiş olsa da BBC2’nin açıklamaları bu yönde. Canlı yayın izleyici rakamlarını da kattığımız zaman 5 milyona yaklaşan izleyici kitlesi Chris Evans’ın tahminlerinin çok altında yer alıyor.

Eski Top Gear izlenme oranları düşünüldüğü zaman, yeni sezon Top Gear oranları henüz beklenilen seviyede değil. İkinci bölümün kayıp oranı neredeyse yarı yarıya.

Bu başarısızlığın nedenleri elbette hepinizin malumu olan Jeremy Clarkson fanboylarının sırt çevirmesi ve dolayısıyla program içerisinde yer alan rekabet ortamı diyebiliriz ama Evans ve arkadaşları, geçen haftaya göre üçte bir oranda izleyici kaybettiler.

Top Gear, Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “BBC iPlayer izleyici oranları verilen istatistiklere dahil değildir. Dahil edildiği zaman Top Gear’ın eski oranlarını yakalayacağına inanıyoruz. Top Gear, BBC iPlayer içerisinde yer alan en popüler programdır ve dolayısıyla iPlayer izleyici kitlesi asla yabana atılmamalıdır.”

Chris Evans’ın terlediğini seziyor gibiyiz. Tabi ki bahsedilen iPlayer izlenme oranı rakamlara henüz dahil edilmemiştir. Umarız Top Gear eski izlenme oranlarını yakalar; ancak şu an oldukça iyimser konuşuluyor gibi. Bekleyip görelim.

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu