Haberler

Honda Civic Coupe de en güvenliler arasında




IIHS’in yaptığı testlerde yeni Civic Coupe, kaza önleme sistemi ile birlikte alındığında, en güvenli araçlara verilen Top Safety Pick+ ödülünü almaya hak kazandı. Kurumun açıklamalarına göre yeni Civic tüm kaza senaryolarında ve özellikle otomobilin ön bölümünün %25’i ile yapılan small overlap testinden başarılı notlar almayı başardı.

IIHS otomobilin güvenliği yanında yeni geliştirilen kaza önleme sisteminden övgü ile bahsediyor. 20 km/h ve 45 km/h hızlarında yapılan testlerde sahip olduğu sistem sayesinde kazadan kurtulmayı başardı. Ayrıca bu sistem NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration)’in normlarına uyan sistemler arasına girmiş durumda.

Kaza önleme sitemini satın almak istediğinizde karşınıza bu donanımın da dahil olduğu bir güvenlik paketi çıkmakta. Paket içerisinde şerit takip asistanı, adaptif cruise kontrol, çarpışma uyarısı ve acil durumlarda otomatik frenleme gibi güvenlik donanımları yer almakta.

Şu an Kuzey Amerika pazarında satışta olan aracın iki farklı benzinli motor seçeneği bulunmakta: 158 hp üreten 2.0 litrelik atmosferik ünite ve 174 hp üreten 1.5 litrelik turbo ünite. Baz model için başlangıç fiyatı ise 55 bin TL (ABD için).

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

7 Yorum

    1. Baz modelde kullanlan motor 2 litrelik atmosferik olan ve 6 ileri şanzımanla beraber geliyor. Otomoatik içinse istenilen fark 1100 dolar civarı, 3 bin TL falan yapar herhalde 🙂

      1. yav bende diyorum burada fiyat 55000 tl hem sevindim hem üzüldüm geleceğin apaçi arabası olacak diye neyse bilgi için sağol 🙂

    1. Keşke demekten başka yapabilecek bir şey yok malesef :/ Baz motorun 2 litre olduğu ve ona da sadece “yeterli” gibi yorumların yapıldığı bir yer Kuzey Amerika / özellikle US 😀 Aerodinamiği düşünülerek yapıldı gibi söylemleri var Honda’nın arka kısımla alakalı, cd değerini düşürmüşler bu tasarım sayesinde

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu