Haberler

Genesis Avrupa için beklemede




Genesis ve Equus gibi lüks modellerden sonra Genesis’i ayrı bir lüks markası haline getirip pazarda başarı kovalamaya karar veren Güney Koreliler adımlarını sağlam atmaya çalışıyor. Öyle ki doğru zamanın geldiğine ikna olmadan Avrupa pazarına girmeyeceklerini Automotive News Europe‘a açıklamış bulunuyorlar.

ANE’ye konuşan Hyundai Avrupa Başkanı (COO) Thomas Schmid, “Avrupa pazarına bir Premium markayla giriş yapmak çok zorlu bir iş, hele hele pazarın ihtiyacı olan ürünler sizde yoksa.” diyor ve ekliyor: “Genesis 2019’a kadar Avrupa pazarına girmeyecek, bunun temel sebebi güç ve çekiş grubu çeşitliliğini artırmamız gerektiği.”.

Burada Schmid’in kastettiği Genesis ailesinin şu an benzinliden başka motor seçeneği barındırmıyor oluşu. Ayrıca Genesis ailesi G80 (eski Genesis) ve G90 (eski Equus)’dan oluşuyor. Yani burada da bir eksiklik söz konusu çünkü en önemlisi ortada bir SUV yok!

Yani, bizim anladığımız Hyundai 2019’a ya da daha sonraki bir tarihe kadar Avrupa’dan zaman istiyor. O zamana kadar güç ve çekiş grubu çeşitliliğini sağlayıp model sayısını da ikiden yüksek rakamlara çekmeyi hedefliyor. Bu kadar ümit bağlanan ve çok şey beklenen bir proje, aslında emin adımlarla giderek heba edilmek istenmiyor. Hyundai’nin son yıllarda yükselen başarısı da buradan geliyor: doğru yönetim. Bu doğru yönetimin en kilit isimlerinden Thomas Schmid bu konuda şunları söylemiş bulunuyor: “Bu işe şu an girişmek istemiyoruz çünkü işin sonunda başarılı olmak istiyoruz ve başarılı demek aynı zamanda karlı da demek. Zamanı geldiğinde en az beş farklı modelle Avrupa pazarında yerimizi alacağız.”.

İlk Genesis modelleri bu yıl Kuzey Amerika, Çin, Orta Doğu ve Hyundai’nin memleketi Güney Kore’de satışa sunulacak. Hâlihazırda Güney Kore’de lüks sınıfta rekabet hızla artıyor ve Avrupa markaları bu konuda önde bulunuyor.

Ayrıca ANE’ye verdiği mülakatta Schmid’e Hyundai markasının crossover segmentinde Avrupa’ya ne zaman çıkartma yapacağı da sorulmuş ve net bir cevap alınamasa da Tucson’un altında bir modelin 2 yıl içinde tanıtılacağı bilgisi alınmış.

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Hyundai Genesis’i görünce karşımda Mercedes görmüş gibi oluyorum. Bunda ön panjurun çok etkili olduğunu söylemeliyim. Genesis eskiden Hyundai’nin sadece modeliydi bugün ise lüks markası oldu. Tıpkı Lexus(Toyota), İnfiniti(Nissan), Acura(Honda), Lincoln(Ford) gibi. Ancak Hyundai yeni markasıyla ne kadar başarılı olabilir rakipleri karşısında bunu bekleyip göreceğiz

    1. Genesis henüz çok yeni bir marka. Model ve ürün gamını Cadillac(GM), Lincoln(Ford), Lexus(Toyota), İnfiniti(Nissan), Acura(Honda), Audi(VW), BMW, Mercedes gibi rakipleri karşısında çeşitlendirmesi ve zenginleştirmesi gerekiyor. Hyundai çok büyük bir atakta herkes gardını alsın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu