Haberler

Bentley’den NASA teknolojili fotoğraf




Bentley, yeni Mulsanne Extended Wheelbase modelinin piyasaya çıkışı için 53 milyar piksellik interaktif bir fotoğraf yayınladı.

Mars’a gönderilen araçların keşifleri sırasında panoramik fotoğraflar çekmeleri için geliştirilen NASA teknolojisiyle çekilen bu fotoğraf, sıradan bir akıllı telefonla çekilen bir fotoğraftan tam 4425 kat daha büyük.

Aynı noktadan çekilen 700 ayrı karenin birleştirilmesiyle oluşturulan bu fotoğraf, standart baskı yöntemleriyle basıldığında bir futbol sahasını kaplayacak büyüklüğe ulaşıyor. İnteraktif bir şekilde yayınlanan fotoğrafa bakanlar, San Francisco’daki Golden Gate Köprüsü’nün bir görüntüsünden Mulsanne’in kabinine kadar zoom yapabiliyorlar. Bu dev fotoğrafı buradan görüntüleyebilirsiniz.

Bu projeyle ilgili Satış ve Pazarlama’dan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kevin Rose, “Bentley’nin detaylara verdiği önemi yeni Mulsanne’den daha iyi gösteren bir model yok. Bu fotoğrafı hem Mulsanne’in mükemmel detay seviyesini hem de markamızın hırsının büyüklüğünü göstermek için yayınlamak istedik. Ortaya çıkan sonucun gerçekten olağanüstü olduğuna inanıyoruz” dedi.

2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nda gösterilen makyajlı Bentley Mulsanne, müşterilerine normal ve uzun aks mesafeli olarak iki seçenek sunuyor. İlk model 229.360 sterlinden başlayan fiyata sahipken Speed versiyonuyla bu fiyat 252 bin sterline çıkıyor. Uzun Mulsanne ise 275 bin sterlinden başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

İç mekandaki yenilikler ise Android Auto, Apple CarPlay ve Mirrorlink destekli, navigasyon özelliğine sahip 8 inçlik dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi ile başlıyor. Seçilen modele göre müşteriler premium ses sistemi, ön koltuk arkalarında 2 adet 10.2 inçlik Android tablet ve 24 farklı deri rengi gibi opsiyonları da seçebiliyorlar.

Her bir Mulsanne’in üretimi yaklaşık 3 ay sürdüğü için, modelin ilk teslimleri önümüzdeki sonbaharda başlayacak.

https://youtu.be/NXbmr7D-HIY

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu