Haberler

Mercedes-Benz GLE güvenlik karnesini aldı




Sıradan orta miktarda örtüşmeli çarpışma testlerinin yerine, duvara %25 örtüşme oranı ile çarpılan “Küçük örtüşmeli” çarpışma testlerini yürüten Yol Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS), Mercedes-Benz GLE’nin de güvenlik notunu verdi. Selefi ML serisinin geleneğini sürdüren GLE, beş ayrı çarpışma testi ve kaza önleme sisteminden çok iyi sonuçlar elde ederek, “Top Safety Pick+” unvanına kavuşmuş oldu.

2016 GLE serisi, IIHS’nin bütün çarpışma testlerinden en üst (Good) ve aktif güvenlik teknolojilerinin yardımıyla çalışan çarpışma önleme sistemlerinin testinden “Üst düzey” skorunu aldı. Çarpışma öncesi frenleme sisteminin standart olarak sunulduğu GLE’de, 20 km/s hızda olan çarpışma testinde bu sistem sayesinde çarpışma önleniyor ve aynı testte 40 km/s’lik hızlara çıkıldığında, sistem otomobilin hızını çarpışmadan önce 20 km/s seviyelerine kadar düşürebiliyor. Bu şekilde IIHS’den “İleri düzey” notunu alan GLE, opsiyon olarak sunulan ve 40 km/s hızla gidilirken otomobili tamamen durduran Pre-Safe teknolojisi ile donatılırsa, “Üst düzey” puanlama seviyesine erişilebiliyor.

1959 yılından beri ABD’de faaliyet gösteren bağımsız kurum, Yeni E Serisi Sedan’a da “Top Safety Pick+” ödülünü layık görmüştü.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu