Haberler

F1 Avusturya GP: Hamilton galip, Rosberg ve Vettel’e şok!




2016 Formula 1 Dünya Şampiyonası’nın 9. yarışı, Avusturya’da bulunan Red Bull Ring pistinde koşuldu. Özellikle son turu büyük heyecana sahne olan yarışı Mercedes GP’nin İngiliz pilotu Lewis Hamilton kazandı.

Avusturya Grand Prix’in büyük bir bölümünü önde götüren Mercedes pilotu Nico Rosberg ile takım arkadaşı Lewis Hamilton son turda büyük bir mücadele verdi. Son virajlarda freni iyice zayıflayan ve hamle yapan Hamilton’ın önünü kapatmaya çalışan Rosberg takım arkadaşına çarptı ve aracına hasar verdi. Bu olaydan sonra Hamilton damalı bayrağı ilk gören pilot olurken, Alman pilot Nico Rosberg ise yarışı 4. sırada tamamladı. Kazadan dolayı aracı ağır hasar alan ve yarışı bu şekilde tamamlayan Rosberg ayrıca 10 saniye de zaman cezası aldı.

Yarışın son turunda Red Bull Racing’in genç yarışçısı Max Verstappen ile Ferrari pilotu Kimi Raikkonen de üçüncülük mücadelesi veriyordu. Yaşanan kazadan dolayı öne geçen iki pilot yarışı sırasıyla ikinci ve üçüncü bitirdiler. Sezon ortasında şok bir şekilde Toro Rosso’dan Red Bull’a geçen Verstappen böylece İspanya GP galibiyetinden sonra kariyerinin ikinci podyumunu aldı.

Red Bull Racing’in diğer pilotu Daniel Ricciardo beşinci olurken, McLaren Honda’nın tecrübeli pilotu Jenson Button ise altıncı sırada yer alarak takımını sevindirdi. F1’in yeni takımı Haas’tan Romain Grosjean yarışı yedinci sırada bitirerek uzun bir aradan sonra puan alırken onu Toro Rosso’dan Carlos Sainz Jr. ve Williams’tan Valtteri Bottas izledi. Yarışta son puanı alan isim ise sürpriz bir şekilde Manor Racing pilotu Pascal Wehrlein oldu. Yarışa 12. sırada başlayan Wehrlein, bir ara son sıraya kadar düşmesine rağmen harika bir yarış çıkardı ve 2014 Japonya GP’de geçirdiği kazadan sonra aramızdan ayrılan Jules Bianchi’nin ardından takımına ikinci kez puan kazandırmayı başardı.

Red Bull Ring’de yarışı bitiremeyen pilotlar ise puan barajındayken son turda kaza yapan Force India pilotu Sergio Perez ve takım arkadaşı Nico Hulkenberg, yarışta liderliği götürürken lastiği patlayarak bırakmak zorunda kalan Ferrari’den Sebastian Vettel, McLaren Honda’dan Fernando Alonso, Toro Rosso’dan Daniil Kvyat ve Williams’tan Felipe Massa oldu. Sezonun 10. yarışı olan Britanya Grand Prix 10 Temmuz’da koşulacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu