Haberler

Otonom ve mobil hız kamerası yollara geliyor!




Alman sürücüler, otobanların hız sınırlaması olan bölümlerinde artık daha dikkatli olmak zorundalar. Bunun sebebi ise, Vitronic firması tarafından geliştirilen yeni mobil hız kamerası. Polis tarafından yeni yeni testlerine başlanan bu araç, bilim kurgu filmlerinden çıkmışa benziyor ve dışı gibi içi de oldukça teknolojik.

Zırhlı, otonom ve 5 gün kesintisiz görev yapabiliyor

Tamamen otonom olan ve yüksek mobiliteye sahip bu yeni polis aracı, yol kenarlarından kendi kendine gidebiliyor ve uygun yerlerde durup hız kontrolüne başlayabiliyor. Araç, bataryalarıyla birlikte 5 gün boyunca kesintisiz görev yapabiliyor ve tekerlekleri de zırhlı gövdesi ile saklandığı için Alman polislerinin endişelenecekleri bir durum bulunmuyor.

Çekilen fotoğraflar anında merkeze gönderiliyor

Zırhlı gövdenin altında ise çok teknolojik bir sistem yer alıyor. Teknolojik polis devriyesinin içindeki sistem, aynı anda hem araç tipini kameralar ile belirleyip, bununla birlikte o araç için hangi hız sınırlamasının bulunduğunu ve bu aracın hız sınırını geçip geçmediğini anlayabiliyor. Bu özelliklerle birlikte sistem, aynı anda birçok otomobili de kontrol edebilme yeteneğine sahip. Hız sınırına uymayan otomobillerin ilk başta genel resmini, hemen arkasından da plakasını çeken sistem, çektiği fotoğrafları eş zamanlı olarak polis merkezine gönderiyor.

Bu aracın videosunu aşağıdan izleyebilir ve resimlerine bakabilirsiniz.

Metehan Can Cirak

İlk oyuncağım da dahil olmak üzere hayatımın her evresinde otomobiller oldu. Lise zamanımda otomobillere olan ilgimin hobi düzeyinde kalamayacağını anlamamla gelecekteki yaşamımı da otomobiller üzerine kurmak istediğime karar verdim. Şuanda Bilkent Üniversitesi'nde makine mühendisliği eğitimi alıyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu