Haberler

2017 Opel Meriva crossoverlara göz kırpıyor




Opel, üçüncü nesil Meriva üzerinde son çalışmalarını gerçekleştiriyor. Casus kameralarına yakalanan Meriva’ya baktığımızda hani bir MPV’den çok crossover havası sezilmiyor da değil.

Her ne kadar MPV tercihinde tasarım pek ilk seçenek olmasa da, crossover ve MPV arasında sıkışmış kalmış olan Meriva C, pazarlama konusunda sıkıntı çekeceğe benziyor. Meriva ile aynı segmenti paylaşan 2017 Citröen C3 Picasso, Meriva’dan bayağı müşteri çalacak gibi görünüyor.

PSA Grubu’nun platformunu taşıyan Meriva C, bünyesinde Astra’nın motorlarını taşıyacak. En alt pakette 1.0 litrelik, üç silindirli 105 hp gücünde turbo benzinli bir ünite yer alacak. Paketler yükseldikçe 1.4 T 125 ve 150 hp güç üreten motorlar ürün gamında yer alacak. Ekonomi isteyen müşteriler ise 1.6 litrelik CDTI dizel motorun 95 ve 136 hp’lik versiyonlarından keselerine uygun olanı seçecekler.

Meriva, Paris Otomobil Fuarı’nda gün yüzüne çıkacak. Satış için ise 2016’nın sonunu veya 2017’nin başını beklemek gerekecek.

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu