Haberler

2017 Hyundai i10 tanıtıldı




Hyundai’nin küçük otomobili i10 çağa ayak uyduran yeni makyajıyla beraber, Skoda Citigo, Volkswagen Up, Seat Mii gibi rakiplerinin arasında yerini güçlendirmeyi planlıyor. En son 2013 yılının sonlarına doğru yenilenen Hyundai i10, mevcut makyajıyla beraber “Cascading” diye isimlendirilen yeni ön ızgarısıyla dikkat çekiyor. Aynı zamanda bu ızgaranın bir sonraki i30’da da kullanılacağı haberler arasında.

En çarpıcı değişiklik tabiki de ön ızgara tasarımı olsa da, yuvarlak LED gündüz farları rakibi Renault Twingo ile oldukça benzer. İki otomobil arasındaki benzerlikler, yan kapı çıtaları, arka tampon şeritleri, sis farları, arka stoplar gibi detaylarda da devam ediyor. Makyajla beraber otomobilin yan profilinde çok fazla fark olmasa da, en azından opsiyonlarda jant çeşitliliğinin fazla olacağını söyleyebiliriz.

2017 Hyundai i10’un içine girdiğimizde ise, Apple Carplay ve Android Auto uyumlu güncellenen eğlence sistemi bizi karşılıyor olacak. Ayrıca yeni Hyundai i10’da güvenlik açısından, Ön Çarpışma Uyarı Sistemi (FCWS) ve Şerit Takip Uyarı Sistemi (LDWS) gibi donanımlar da mevcut.

Kaputun altında bizi 1.0 litre ve 1.2 litrelik benzinli motorlar bekliyor olacak. Her ne kadar Kia ve Hyundai’nin turbo beslemeli 1.0 litrelik 100 beygir ve 120 beygir gücünde motorları olsa da 2017 Hyundai i10’da atmosferik benzinli motorlar görev yapacak. Ayrıca bu motorlar isteğe bağlı olarak 5 ileri manuel ve 4 ileri otomatik şanzımanlar ile beraber alınabilecek.

ANIL BULUT

Trakya Üniversitesinde Mak Müh okumaktayım.1997'de arka koltukta dikilerek babamı gözlemlemek, ne olduğunu anlamakla başladı bu tutku.Şimdilerde ise kendi aracım olan Opel Corsa ile şoför koltuğunda devam ediyor:)

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Atmosferiklerin yanına getirin abicim bir tane de 1 litre 120 beygir olandan millet eğlensin işte kalkışlarda falan , ayıp yav. 😀

    1. “Kopuk uçartma” fiyatıda 40.000TL civarı olsun 🙂 Dalga geç dur sonra milletle 😀

  2. ben 1.0 motorun 37000 tl den satılmasını isterdim. mllet araba kullansın çürük romanya dacilarına binmektense 1.0 lpg alıp ekonominin tadına varsınlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu