Haberler

Land Rover Discovery 28 Eylül’de tanıtılacak




Land Rover Discovery, Paris Otomobil Fuarı başlamadan hemen önce tanıtılacak. Firmanın yayınladığı görsele bakarsak aracın aslında bizi çok yanıltmadığını, kamuflajlı fotoğraflardan aşina olduğumuz çizgiler barındırdığını görebiliriz. Özellikle ön tarafta bulunan dikine hava girişleri çok dikkat çekici olmuş.

Land Rover, araç ile ilgili fazla bir bilgi vermedi. Fakat tasarım bölümünün başında bulunan Gerry McGovern yaptığı açıklamada, ‘Yeni Discovery, SUV tanımını yeniden yapıyor. Land Rover mühendisleri arzu edilen çok yönlü ve son derece yetenekli bir Premium SUV yarattı’ diye belirtti.

Araç çok sportif görünüyor. Ayrıca 2014 yılında ortaya çıkan Discovery Vision Concept modelinden de çok etkilenmiş görünüyor. Daha önce çıkan casus fotoğraflarda görülen, ve şimdi yayınlanan resmi görselde daha da net anlaşılan birdetay olarak, otomobilin C sütunu Ford Explorer modelini andırıyor; fakat daha yumuşak ve daha şık. Çıkan bir söylentiye göre ise Land Rover, SVX olarak isimlendirilebilecek, daha ağır arazi koşullarına uygun olması beklenen bir versiyon geliştirebilir.

İç kısıma geçildiğinde ise Discovery Sport modelinin kokpit tasarımının biraz değişip modernleşerek geleceğini tahmin ediyoruz. 10.2 inç ebadında bir dokunmatik ekran ve InControl Touch Pro isimli eğlence sistemi bekleniyor.

Motor konusuna gelirsek, ve 6 silindirli güncel motorlar kullanılacağını bekliyoruz. Benzinli ve dizel versiyonları muhakkak bulunacaktır. Bu motorlar Jaguar-Land Rover firmalarının bünyesinde bulunan ve halihazırda kullandığı motorlar olacaktır.

Paris Otomobil Fuarı, 29 Eylül günü başlayacak. Yani biz bu aracı bir gün önce görebileceğiz. Beklemede kalın.

Kaynak: www.motor1.com

Furkan ALPERGİN

1988 doğumluyum. Uluslararası Ticaret mezunuyum. Kendimi bildim bileli otomobille yatıp kalkan, otomobillerden kopamayan biriyim. Otomobilin, bir ihtiyaçtan ziyade daha çok bir tutku ve bir yaşam tarzı olduğuna inanırım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu