FeaturedHaberler

Akaryakıta ÖTV zammı




Benzin, motorin, ev kullanımı hariç LPG ile madeni yağlar ve solventlerde özel tüketim vergisi (ÖTV) oranları artırıldı.

Resmi Gazete’de yer alan kararname ile benzin, motorin ve ev kullanımı hariç LPG’de 20 kuruşluk artışa gidildi.

ZAMLA ÖTV NE KADAR OLDU?

Karar sonrasında, ÖTV tutarları litre başına 95 oktan benzin için 2,1765 TL’den 2,3765 TL’ye, kurşunsuz benzin için 2,2985 TL’den 2,4985 TL’ye, motorin çeşitleri için 1,5945 TL’den 1,7945 TL ile 1,5245 TL’den 1,7245 TL’ye yükseltildi.

Karar kapsamında LPG’ye uygulanan ÖTV tutarı da kilogram başına 1,5780 TL’den 1,7780 TL’ye çıkarıldı.

ÖTV zammı sonrası pompa fiyatlarının ortalama yüzde 4 artması bekleniyor.

BİR DEPODA 10 LİRALIK MALİYET

ÖTV zammı sonrasında İstanbul’da 4,43 lira olan kurşunsuz benzinin litresi 4,63 liraya yükselecek. 50 litrelik bir depo benzini doldurma maliyeti 221 liradan 231 liraya çıkacak.

Kaynak: NTV

İlgili Makaleler

25 Yorum

  1. fiyatlar henüz güncellenmedi hala doldurabilirsiniz

  2. Bu zam değil Zamcık. Senin de zamına koyabilir onunda zamına koyabilir benimde zamıma koyabilir.

  3. Valla benim maddi durumum iyi kötü var.Bıraktım artık şikayet etmeyi en azından karşılayabiliyorum.Bu haber beni mutlu etti, Malum halk için haktır bu vergiler paralar. Toplasın devlet.Ben bir çocuğun şekerini çalsam, çocuk ikinci şekerini bana kendi eliyle uzatsa alırım.

  4. Şimdi çıkıyorum 😀 😀

  5. Aynı gün içerisinde lüks konutta KDV indirimi gelirken akaryakıta ÖTV zammı geliyor. Devlet fakirin cebinden alabildiğini alıp zenginin kasasını korumaya devam ediyor..

  6. Normalde özel tüketim vergisi'nin amacı, insanların lüks tüketiminden kaynaklı çevreye ve insan sağlığına zarar veren mal ve ürünlerin kullanılmasını azaltmaktır. Bir Devlet'in ötv olarak aldığı verginin yegane amacı budur. Madem teoride çevre ve insan sağlığına zararlı olmasından kaynaklı ötv koyuyorsun, o zaman niye otomobildeki ötv'yi motor hacmine bağlı tutuyorsun ? Niye emisyon üzerinden almıyorsun ? Uygulamaya gelince anlaşılıyor ki insan ve çevre sağlığı bahane, devletin kasası doluyor şahane.. Biraz daha zorlayın, bir paket sigara parası fiyatına getirirsiniz belki akaryakıtın litresini.

    1. Sigaraya da sürekli zam geldiğini düşünürsek biraz zor, ama 5-10 sene içinde bugünkü sigara fiyatlarına gelirse hiç şaşırmam.

  7. cumartesi günüde bi 5 kuruş gibi zam gelecek diyolar hazırlıklı olun beyler. lastik ithalatına da %22 zam gelmiş bilginize 🙂 neyse artık yeni yapılan yollarda tren yaparız :p gibilmedik bi kulağımızın arkası kaldı…
    edit: Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan ithalat rejimi kararı ek karar uyarınca, AB ve EFTA üyesi ülkeler, İsrail, Makedonya, Bosna Hersek, Fas, Batı Şeria ve Gazze Şeridi, Mısır, Gürcistan, Arnavutluk, Ürdün, Şili, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Morityus, Güney Kore ve Malezya menşeli olanlar hariç olmak üzere diğer ülkelerden yapılacak araç dış lastiği ithalatına yüzde 21.8 ilave gümrük vergisi uygulanacak

  8. O da kışa hazırlık…

  9. Yetmiyo yok yetmiyo kestikleri vergiler, yarın birgün ulaşımada zam gelir durun daha

  10. Bir de şu belediyelerin radarları var 4 şeritli çevre yoluna dikmişler küçücük 50 hız levhası görürsen görmezsen bir flaş patlar… Lafın özü devler vatandaş için olmalı vatandaş devlet için değil

  11. insanı devletten vergiden yaşamaktan bıktırıyorlar petrolün varil fiyatı o kadar düştüğünde bizim millet benzin 1 tl ucuzladı diye seviniyordu.. ama şaşırmamak lazım alım gücümüz sürekli düşüyor bizim millet gerçeği görmek değil kandırılmak istiyor..

  12. Pespembe ekonomik açıklamalar sonucunda ;Hazinenin boşaldığını görenler VERGİ KAZIĞINI yine sivrilterek halka yönelttiler Halk mı derseniz ;Onlar Konya da her elektrik kesilmesinde İHTİLAL Mİ oldu diye valiliğin ÖNÜNDE .

  13. Birilerinin Hypermiling videosu yapma zamanı geldi. Keşke biraz ekipmanım olsa da, bişiler çekebilsek.

  14. finlandiyada kişi başına milli gelir 35 bin dolar seviyelerinde bizde ise 10 bin doların altında bizde benzin 4.70 onlarda 4.55 vatandaşını vergiyle sömüren bir ülkeyiz çok şükür

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu