Haberler

Bir efsane daha küllerinden doğacak!




Herkesin keşke yeniden üretilse de alsam dediği bazı otomobiller vardır. Her otomobilin olduğu gibi bu özel otomobillerin de bir kullanıcı ve hayran kitlesi olur. Bu hayran kitlelerinden bazıları ise oldukça şanslıdır. Beşinci nesil Toyota Supra’nın kamuflajlı fotoğrafları gün yüzüne çıktığında hayranlarının yaşadığı sevinç, buna bir örnek olsa gerek.

Bir efsanenin daha küllerinden doğacağı haberi, yeni bir şanslı hayran grubunu sevince boğacak gibi duruyor. 2000-2009 yılları arasında üretilen ortadan motorlu Amerikan canavarı Saleen S7 geri gelecek.

Saleen firması, yarışlarda 7 yıl boyunca başarıyla boy göstermelerinin 20. yılı anısına sınırlı sayıda S7 üretecek. Sadece 7 adet üretilecek ve S7 LM adı verilecek modelde, kaplamalardan jantlara kadar otomobilin üzerinde bulunan bütün aksam, şanslı alıcıların tercihleri göz önüne alınarak yerleştirilecek. Saleen Sahipleri ve Hayranları Kulübü’nün raporlarına göre, süper otomobilde oldukça yaygın karbon fiber kullanımı ve son teknolojiye sahip elektronik aksam bulunacak.

S7 LM, 2005 – 2009 yılları arasında üretilen S7 Twin Turbo’daki motorun aynısı olan 7.0 litrelik V8 motoru kullanacak. Motorun gücü ise 750 beygirden 1000 beygire yükseltilmiş olacak. Bu da Ferrari LaFerrari’den daha güçlü bir otomobil olacağına işaret. Otomobilin fiyatı ise yaklaşık olarak 1 milyon dolar olacak.

Saleen’in geçmişte yaşadığı ve güncel olarak da içinde bulunduğu finansal sıkıntılar sebebiyle, bu otomobilin üretilip üretilmeyeceği konusunda şüpheye düşmemek oldukça zor görünüyor. Önceleri Ford Mustang’leri gıdıklayan firma, güncel olarak Tesla Model S’ler üzerinde çalışmalar yapıyor. Tüm zamanların en çılgın süper otomobillerinden birini üretmeyi başaran firma, sonrasında daha ulaşılabilir bir süper otomobil yapma kararı almış ve 2008 yılında New York’ta düzenlenen otomobil fuarı ile birlikte S5S Raptor’ı görücüye çıkarmıştı. Fakat ne yazık ki S5S Raptor, firmanın sürüklendiği mali sıkıntılardan nasibini üretime geçemeyerek almıştı.

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu