Haberler

Mitsubishi ortaklığı benimsiyor




Japon üretici Renault-Nissan ile yaptığı ortaklığı yıl sonunda tam olarak tamamlayacak. Paris Otomobil Fuarı‘nda konuşan CEO Carlos Ghosn “Büyük planlar gelecek zamanlarda ilan edilecek” dedi.

Ghosn, “Anlaşma yaptık demekle anlaşma yapılmıyor, şimdiye kadar neler yaptığımızı düşündük ve hiçbir şey olduğuna karar verdik. Bugünü artık anlaşmanın tam olarak başladığı gün olarak ilan edebiliriz. Gelecekte birlikte büyük projelere imza atılacak” dedi.

Mitsubishi ve Renault arasında uzun süreli bir anlaşma yapıldı. Mitsubishi, Japon pazarı için Nissan adına Kei otomobillerini halihazırda üretiyor. Bu yılın Nisan ayında, Mitsubishi yakıt verileri konusunda hile yaptığını duyurmuştu. Çıkan karmaşa sonucunda iş Nissan-Renault ile ortaklığa kaymıştı. Yasal ve hükümet onayı bekleyen 2.2 milyar dolarlık anlaşma yıl sonunda tam olarak yürürlüğe girecek.

Bundan 22 yıl önce Renault-Nissan ortaklığı imzalanmış ve bu anlaşma araştırma, geliştirme, yönetim ve satın alma üzerine gerçeklemişti. Ghosn da bu ortaklığın içinde yer almak istiyor.

“Mitsubishi bu anlaşmaya tam anlamıyla dahil olacak ve markamızın sinerjisini geliştirecektir. Bu sinerji sonucunda stratejik olarak bir çok bağlantıya sahip olacaktır.”

Amerika pazarında büyümek isteyen bu ortaklık satın alma, mühendislik, motor ve hibrit üzerine gerçekleşecek.

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu