Haberler

Elektrikli Scirocco geliyor, 300 HP olacak




Volkswagen sadece Golf boyutlarındaki I.D. Hatchback’i geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda MEB platformunu kullanacak yeni Scirocco coupe’yi de hedefleri arasına koyuyor.

Alman marka elektrikli Scirocco’nun günümüzdeki tasarımına yakın olabileceğini ve gelecekteki elektrikli araç yelpazesinde ihtiyaç duyulacak “manevi otomobil” olacağını söylüyor.

Scirocco’nun farklı motor seçenekleri olacak

MEB platformu sayesinde iki kapılı coupe farklı pil seçenekleriyle menzili 320 ila 600 kilometre arasında değişkenlik gösterecek. MEB’in esnekliği aynı zamanda farklı güçteki motorların da ürün gamına eklenmesini mümkün kılıyor. Giriş donanımlı modellerde yüksek ihtimalle 170 HP gücünde önden çekişli motor kullanılacak. Öte yandan önde ve arkada birer motor kullanılarak 300 beygirlik dört çeker bir Scirocco da elde edilebilir.

Tasarımını I.D.’den alacak

Tasarım olarak yeni Scirocco, I.D. Hatchback‘in tasarım dilini takip edecek ve güncel Scirocco’nun tasarımıyla kombine edilecek.

Otomobilin gerçekleşmesi konusunda tartışan Volkswagen Ar-Ge Müdürü Dr. Frank Welsch “Bence Scirocco’yu sadece iki kapılı sportif bir coupe olarak kullanabiliriz” dedi.

“Böyle bir arabayı nasıl yapacağımız konusunda net değiliz ve elektrikli platformumuz üzerinde böyle ilginç bir konsepte imza atıp atmayacağımız üzerinde kafa yoruyoruz. Bu, güzel ve eğlenceli bir araba olabilir.” diye ekledi.

“Yeni küçük bir coupe için önümüzdeki seçenekleri değerlendiriyoruz. Maneviyatı olan araçlar için bir konsept üretmeye çalışıyoruz. Volkswagen manevi araçlara her zaman yer veriyor” şeklinde konuştu.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu