FeaturedHaberler

Suzuki resmi olarak iki yeni 250cc duyurdu




Geçtiğimiz hafta Çin’de düzenlenen 14. CIMAMotor (China International Motorcycle Trade Exhibition) fuarında Suzuki firması Çin marketi için iki tane yeni 250cc’lik model açığa çıkardı. Bunlardan biri daha spor olan GSX250R ve biri de “Adventure-Tourer” tarzı olan DL250 V-Strom. Suzuki’nin, Çin ve diğer pasifik kıyısı ülkelerindeki şişmiş olan düşük hacimli motorlara rağmen pazar başlangıcını bu ülkelerden batıya doğru seçmesi şaşırtıcı.

Suzuki’nin Büyük Britanya Genel Yöneticisi olan Paul de Lusignan, bu iki şık 250cc’lik motorun 2017’de Birleşik Krallık kıyılarında dolaşacağını onayladı.

Lusignan, Birleşik Krallık versiyonlarının EICMA (Milan Motorcycle Show) fuarında tanıtılacağını ve tam özelliklerinin orada şekilleneceğini belirtti.

İkiliden en heyecan vericisi olan yeni DL250 V-Strom doğru fiyatlandırma ile büyük bir başarı getirebilir. Honda’nın 125cclik Varadero‘su gibi görünüşü güçlü, oturaklı fakat kapasite olarak düşük. Stil olarak saf “Adventure-Tourer” gibi gözükse de küçük kapasite ile büyük motor özelliklerinin harmanlanması ile mükemmel kırsal ve şehir içi deneyimi sunuyor.

dl250concept

CIMA fuarında gösterilen motorda muhtemel opsiyon olacak olan sepet ve topcase bulunmaktaydı. Büyük yuvarlak farı etrafında olan yüzük şeklinde LED sürüş farı ise oldukça ilgi çekici duruyor. Oldukça sert duran bagaj ise olağanüstü şekilde iyi ve fiyatı merak konusu.

suzuki-v-strom-250-dl250-concept-revealed-561x374

GSX250R’a gelicek olursak eğer fazla heyecanlanmadan önce ufak bir inceleme yapalım. Bu motorun ismi tesadüf eseri konulmamış ama ne kadar spor gözükse de altında gizlenip sıkıştırılmış bir Inazuma 250 var.

GSX250R’daki boya detayları çok hoş dururken, bunu tamamı LCD ekran, 10 kollu jant ve 2017 GSX-R1000‘deki gibi stop lambası tamamlıyor.

suz1

Inazuma ile olan bağlantısı bu çekici motoru gözümüzden düşürebilir fakat Inazuma’yı stil ve dizayn anlamında çok daha ileriye taşıyarak, aynı zamanda çok daha iyi bir sürüş pozisyonu veriyor. Bu sürüş pozisyonunu da daha iyi hava korumasıyla desteklemişler.

suzukigsx250rindia1

Bu iki model Kasımın ikinci haftasında Milan’da gerçekleşecek EICMA fuarında tanıtılıcak ve Kasım sonu gibi de fiyatları belli olacaktır diye düşünüyoruz. 2017 Mart sonu gibi de Birleşik Krallık’ta satılmaya başlaması öngörülüyor. Türkiye’de ise seneye yollarda görebilmeyi ümit ediyoruz.

Şimdi bu iki modeli biraz daha yakından tanıyalım; 

İlk olarak DL250 V-Strom‘dan başlarsak Çin’de gösterilen modelde konvansiyonel teleskopik çatal, dökme alaşım jantlar, elcik korumaları, hard case’ler, önde tek disk fren ve bunu destekleyen ABS fren sistemi bulunmakta. Gücünü ise sıvı soğutmalı, SOHC, 248cc paralel çift silindirli 6 vitesli motordan alıyor. Bu motor ise Suzuki’nin GW250 naked motorunkiyle oldukça yakın.

Büyük abileri olan DL650 ve DL1000 V-Stromlara benzer tasarım özellikleri olsa da tek yuvarlak far dizaynı ayrılıyor. Tek silindirli bir motora göre çok daha fazla performans sunan çift silindirli motor aynı zamanda yaklaşık olarak tam bir depo ile 402km yol yapması bekleniyor.

Tam deposu 15 litre olan motor 24.7 beygir gücünde. Islak ağırlığı 178kg. Ön lastik 110 / 80-17, arka lastiği ise 140 / 70-17. Renk seçenekleri arasında kırmızı, mavi ve gri bulunuyor.

İkinci olarak GSX 250R’a gelecek olursak rakipleri KTM Duke 200, Kawasaki Z250, Benelli TNT300, Honda CBR 250R ve Yamaha YZF-R25 dememiz yanlış olmaz. Dizayn ve tasarım olarak abisi olan GSX-R1000‘den özellikler taşıyor ve gösterge paneli ile vites konsolu taşınmış.

suzukigsx250rcluster

Aynı zamanda spor bir yakıt deposu ve sivri kuyruk tasarımıyla oldukça asi duruyor. Önde çift pistonlu 290mm’lik disk, arkada ise 240mm disk bulunmakta. Opsiyonel olarak ABS de eklenebiliyor.

suzukigsx250rrevealed15

suz5

Diğer dizayn özelliklerine bakıcak olursak Hayabusa’dan esinlenilmiş geniş far, aynalar, uzun cam, çift gözüken tekli egzoz çıkışı, tamamı dijital gösterge ve LED arka ışıklar, yan sinyallar ve gündüz sürüş ışıkları ile bekleneni veriyor. Fabrika çıkışlı olarak 17 inç alaşım jant ve Michelin lastiklerle geliyor. Islak ağırlığı 178kg. Ön lastik 110 / 80-17, arka lastiği ise 140 / 70-17.

suz3

Emir Zincircioğlu

1990 İzmir doğumluyum. Özyeğin Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğini bitirdim ve yüksek lisansıma aynı yerde ve aynı bölümde devam ediyorum. Özel bir şirkette elektronik dizayn ve yazılım mühendisi olarak çalışmaktayım.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Motorlar güzel de inazuma tabanlı olmasından dolayı ağır olmuş sanki bu da yakıt tüketimini ve performansı olumsuz etkileyebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu