FeaturedHaberler

KTM 1290 Super Adventure S,R,T 2017




KTM’nin yenilenmiş sembol modelleri Super Adventure R, S ve T geçtiğimiz haftalarda Köln’de sergilendi. Super Adventure S modeli 1190 Adventure modelinden, Super Adventure R modeli 1190 Adventure R modelinden ve Super Adventure T modeli ise 1290 Super Adventure modelinden ilham alınarak tasarlanmış.

ktm_1290_super_adventure_r_action_03

Üç yeni model de halihazırda 1290 Super Adventure modelinin kullandığı 1,301cc LC8 V2 motorunu kullanacak. Yeni modellere yenilenmiş enjeksiyon ile gelecek olan motorun bu sayede daha rafine ve pürüzsüz olması hedeflenmiş. Bu güncellemeyle birlikte motorun gücü 160 HP olurken 103 NM’lik tork değeri sunmuş oldu. Ayrıca artık Bosch’un denge kontrol sisteminin (MSC) sürüş dinamiklerini desteklediği yeni modellerde ABS ve çekiş kontrol sistemi güçlendirilmiş. Bunlara ilaveten tüm modellere Sport, Sokak, Yağmur ve Off-Road sürüş modları eklenmiş.

ktm_1290_super_adventure_s_action_01

Her bir motosiklet de lastik basıncını gösteren 6.5 inç genişliğinde TFT ekran,yeni görünümüyle agresifleşen ön farlar ve LED viraj ışıkları kullanılmış. Hız sabitleyici, su geçirmez telefon kılıfı, iyileştirilmiş koltuk ve anahtarsız çalıştırma özellikleri her motorda standart olarak bulunuyor.

Yeni modellerin frenlerine bakarsak… 3 model de aynı frenleri kullanıyor. Brembo‘nun 4 pistonlu kaliperleri önde 320 mm’lik arkada ise 267 mm’lik diskleri sarmalıyor.

11

KTM 1290 SUPER ADVENTURE S

1190 Adventure’ın yerini alan yeni 1290 Super Adventure S, üçlü içinde yol sürüşüne en yatkın olanı. Koltuk yüksekliği 85-87 cm olan motosikletin 19 inçlik ön ve 17 inçlik arka tekerleklerini yola kısa tutulmuş elektronik süspansiyonlar bağlıyor. Bu da ağırlık merkezi aşağıya inmiş bir yol canavarı olacağının kanıtı.

12

 

KTM 1290 SUPER ADVENTURE R

1190 Adventure R’nin yerini alan yeni Super Adventure R ise, yeni üçlü içinde off-road’a en yatkın olanı. Beğenilen 1190 Adventure R’nin gövdesi ve koruma parmaklıkları turuncuya boyanmış. 21 inçlik ön ve 18 inçlik arka tekerleklerinde Continental TKC80 kullanılmış. Süspansiyonlara geldiğimizde bizleri WP’nin tamamen ayarlanabilir süspansiyonları karşılıyor ve bu 220mm’lik ön ve arka süspansiyonlar daha çok off-road odaklı olduğu için sert olması muhtemel. Bu modelde ABS sistemi off-road yapılabilmesi için arka lastikte devreden çıkarılabiliyor. Hill Hold Control (Yokuş Destek Sistemi), kaydırmalı debriyaja rağmen tutuşun az olduğu yerlerde vites düşürme esnasında arka lastiğin kitlenmemesi için motor freni dozajını ayarlayan MSC (Motor Slip Regulation) ve çift taraflı Quick Shifter (Debriyajsız Vites Değiştirme) gibi özellikler eklenebilen opsiyonlar arasında.

1

 

KTM 1290 SUPER ADVENTURE T

Son olarak KTM 1290 Super Adventure T modeli ise 1290 Super Adventure modelinin geliştirilmişi olarak karşımızda. Uzun yolculuklara elverişli yapısı sebebiyle ‘’T’’ (touring) sınıfında yer alıyor. Super Adventure T, S ve R modellerinin ortaklığıyla hayat bulmuş fakat dayanıklılığı, süslü jantları, daha uzun yapılı elektronik süspansiyonları gibi özellikleri T’yi diğer ikisinden farklı kılan başlıca özellikleri.

super-t

 

 

 

 

Murat Can AKTAŞ

1994'te doğdum,motosikletlerle lise yıllarımda tanıştım ve babamın hediyesiyle iki teker sevdam başladı.Afyon Kocatepe Üniversitesinde lisans eğitimimi sürdürüyorum.Eğitimim sebebiyle motosikletlerle eskisi kadar samimi olamasam da bir gün yeniden eski günlere döneceğimi biliyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu