Haberler

EICMA: Honda X-ADV Adventure-Scooter




Honda hiç kimsenin beklemediği modeller çıkararak bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Honda X-ADV de bu modellerden biri. İtalya’daki Honda tasarım ekibi tarafından düşünülen bu motor sağlam bir gövdeye ve yerden yüksek bir yapıya sahip. Aynı zamanda bu özelliklerle ilk bakışta Honda amcanın off-road yetenekli scooter iddasını da desteklemekte. Denemek için ne kadar sabırsızlansam da 17 inç‘lik ön lastik ve 15 inç‘lik arka lastik kombinasyonuyla zorlu off-road şartlarında nasıl bir tutum sergileyeceğini düşünmüyor değilim.

 

img-20161108-wa0006

Öne çıkanlar:

  • 745 cc Off-Road kabiliyetli scooter
  • DCT şanzıman
  • 21 Lt bagaj hacmi

 Veriler:

  • 54.3 hp
  • 238 kg
  • 820 mm sele yüksekliği

02

820 mm‘lik selenin altında 21 lt‘lik bir bagaj hacmi söz konusu. Değişik bir enduro/scooter oturuş pozisyonuna sahip olan Honda X-ADV 5 pozisyonlu ayarlanabilir bir ön cama, konik bir alüminyum gidona, Africa Twin’den alınma elcik korumalara, ralli stilindeki göstergeye ve orta sehpaya sahip. Aynı zamanda anahtarsız çalıştırma sistemini de barındırıyor.

 

img-20161108-wa0005

Honda X-ADV uzun süspansiyonlarla birlikte tel jantlar, hem araziye hem de yola uygun lastikler ve çift radyal bağlı 4 pistonlu kaliperle sunulmakta. Ayrıca ABS standart. Bütün bunların yanı sıra DCT (Dual Clutch Transmission) şanzımanıyla gelen X-ADV  tıpkı diğer DCT şanzımanlı modeller gibi çeşitli sürüş modlarına sahip.

img-20161108-wa0004

D modunda elektronik kontrol birimi (ECU), düşük devirde yakıt tasarrufu yaparak motoru götürürken 3 seviyeli spor modunda ise performanslı bir sürüş sunuyor. Aynı zamanda MT modu bulunan sistem, manuel olarak vites değiştirmeye izin veriyor. NC’den türetilme 745 cc‘lik motor bloğu ve Euro4 uyumu ile düşük yakıt tüketimi de sunacağını düşünüyoruz.

img-20161108-wa0003

 

Aytek Akakça

1992 İstanbul doğumluyum. Elektrik mühendisiyim. Çocukluğumdan beri babam sayesinde başlayan 2 teker ilgim, üniversite yıllarımda Altın Elbiseli Adam adlı YouTube kanalı sayesinde ilk motorumu almamla zirveye ulaşmış durumda. Motor ve bisiklet sporlarını yakından takip etmekteyim. Tam bir doğa aşığıyım. Şuan ise ilk başta severek takip ettiğim Otopark ailesinde haber çevirmenliği yapmakta ve bilgim dahilinde motosiklet incelemelerine yardım etmekteyim.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu